Beginnen met een goed voornemen of wil je gezonder, maar wel lekker blijven eten? Dan is dit blog over BBQ'en met gezondere keuzes zeker wat voor jou! Van gezonde opties tot inspirerende gerechten.

De beste groenten en fruit voor de grill

Wist je dat je lichaam dagelijks minimaal 250 gram groenten en 2 stuks fruit nodig heeft? Een goede manier om daar aan te voldoen, is door de groenten te grillen op de BBQ. Probeer bijvoorbeeld aubergines met sesamzaadjes voor een lekkere crunch of little gems met knoflook en ansjovis. En breng deze groentes verder op smaak met heerlijke olijfolie en kruiden die passend zijn! Bekijk onze side dishes voor inspiratie! Ook is het grillen van fruit op de BBQ een echte aanrader, bijvoorbeeld gegrilde ananas bij een stuk vlees of gegrilde appel in een salade! Voor degenen die denken dat BBQ’en alleen voor vlees is: niets is minder waar! Stap eens uit je comfortzone, laat je bijvoorbeeld verassen door de knapperige tortilla gevuld met gesmolten kaas, verse groenten en heerlijke kruiden.

Vegetarische quesadillas

  • Hoofdgerecht
  • makkelijk
  • 45 minuten
  • 1

Gegrilde groene asperges

  • Bijgerecht
  • gemiddeld
  • 35 minuten
  • 4

Bijgerechten en gezonde salades

Een heerlijk bijgerecht kan veel toevoegen aan je BBQ-gerecht. Zo kan een salade een frisse toevoeging zijn en krijg je toch je groenten weer binnen 😉 Of denk aan heerlijk gegrilde little gems, zoetzure komkommer en grillsalade met gele bieten, punt radijzen, wortels, geitenkaas en pistachepitten. Of een heerlijke groenten  skillet! Deze groenten skillet bevat meer smaak dan je zou denken. Door het gebruik van goede, verse ingrediënten, een smaakvolle kruidenrub en saus wordt dit niet alleen fantastisch lekker, maar ook een plaatje om te zien. Ook nog eens te serveren bij diverse gerechten.

Bekijk alle bijgerechten

Groenten skillet

  • Bijgerecht
  • makkelijk
  • 60 minuten
  • 7
Vegetarische-grill-salade-gepofte-bieten-wortels

Vegetarische grillsalade

  • Hoofdgerecht
  • Makkelijk
  • 1 uur
  • 3

Zoutvervangers & eten met mate

Om je BBQ-gerechten niet flauw te laten smaken, kun je op creatieve manieren zoutvervangers gebruiken. Denk hierbij aan parmezaan, soja of ansjovis. Zo krijgen je gerechten toch een hartige smaak. Ansjovis is misschien niet voor iedereen een favoriete smaak, maar het voegt toch net wat hartigheid toe aan sauzen en dressings. Parmezaan kan je bijvoorbeeld toevoegen aan een frisse salade en soja kan je gebruiken als marinade of smaakmaker. Verder vul je je bord natuurlijk aan met de smakelijke bijgerechten met groenten!

Gezonde gerechten

We hebben heel wat gerechten op onze website staan om je te inspireren, maar welk gerechten zijn erg gezond? Denk aan de vis gerechten die boordevol omega-3 vetzuren en essentiële voedingsstoffen zitten, bijvoorbeeld gegrilde roodbaars, zalm op cederhout, of gestoomde zalm erg voedzaam en licht verteerbaar! Ook hebben we volop groenten gerechten. Probeer bijvoorbeeld een onze bloemkool steaks, of maak je de kleurrijke gegrilde groenten met bieten, radijzen, wortels en geitenkaas of schorseneer uit het vuur.

Schorseneer uit het vuur

  • Bijgerecht
  • Gemiddeld
  • 30 minuten
Bloemkool steaks met zeer pittige chimichurri van de kamado bbq recept

Bloemkool steaks

  • Bijgerecht, Hoofdgerecht
  • makkelijk
  • 30 minuten
  • 5

Gestoomde zalm van de BBQ

  • Hoofdgerecht
  • Makkelijk
  • 10 minuten
  • 4
Zalm-op-cederhout-recept-vis

Zalm op cederhout

  • Voorgerecht
  • Makkelijk
  • 20 Minuten
  • 28

Geschreven door:

Caroline zorgt ervoor dat alle content zowel op de website als op social media één lijn is, daarnaast zet zij de lekkerste recepten en tips om in toffe artikelen om je te helpen met jouw Outdoor Cooking adventure. Ze geniet ervan om naar het terras te gaan, te reizen, en zowel muziek te maken als te luisteren.

Bekijk team BBQ