Houd je van pittig? Dan is dit écht jouw recept; time to sweat! In dit recept hebben wij namelijk gebruik gemaakt van de Bhut Jolokia peper, de op één na heetste peper ter wereld! Mocht deze pittigheid toch niet helemaal jouw ding zijn, kies dan voor een mildere variant zoals Madame Jeannet, Habanero of desnoods gewoon een Spaanse peper. Hak de peterselie, oregano, sjalot, knoflook en peper fijn en meng samen in een kom. Schenk er ongeveer 5 eetlepels witte wijn azijn in, strooi wat grof zeezout naar smaak erbij en vul af met olijfolie tot een smeuïg geheel ontstaat. Een mooie, dikkige, fris groene saus.

Dikke tip! Wrijf niet in je ogen na het snijden van zo’n hete peper, daar ga je spijt van krijgen.
Grillen en genieten
Als je roestvrijstalen rooster goed is opgewarmd kunnen de bloemkool steaks rechtstreeks de barbecue op. Gril de steaks rechtstreeks boven het vuur zo’n 3 á 4 minuten per kant. Je kunt zelf proberen mooie grillmarks te maken, gebruik in dat geval een gietijzeren rooster. Leg de gegrilde bloemkool steaks op een bord of serveerplank en lepel er wat van de pittige chimichurri over. Serveer de rest van de chimichurri apart ernaast. Trek alvast een lekker biertje of wijntje open óf – just to be sure – schenk jezelf alvast een glas melk in om de chimichurri af te blussen. In vuur en vlam staan krijg opeens een hele andere betekenis.
Eetsmakelijk!