Introductie
Heb je de OFYR workshop al gevolgd en ben je op zoek naar een vervolg? Of ben je op zoek naar iets uitdagenders? Dan is deze OFYR Experience Masterclass iets voor jou! We gaan net dat stapje verder met spannendere recepten, zodat je het maximale uit de OFYR kunt halen! Wanneer je op zoek bent naar een gezellige middag of avond ben je ook van harte welkom, onze professionele chef neemt je mee en geeft al zijn tips prijs.
Over deze masterclass
In deze masterclass wordt de moeilijkheidsgraad van de gerechten wat opgeschroefd, er zijn meer componenten die je op de OFYR gaat maken en de bereidingen zijn wat moeilijker dan bij de OFYR Experience workshop. Zelf doen staat in onze masterclasses centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Door 5 uur uit te trekken en 4 fantastische gerechten (gangen) te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!
Aan de hand van een viergangenmenu die je zelf maakt laten we de diversiteit van de OFYR zien. Een mooie combinatie tussen vlees, vis, groenten en een dessert mag ook niet ontbreken. We laten alle facetten van dit geweldige apparaat zien. Genieten staat centraal bij de OFYR dus dat doen we ook in deze workshop!
Wat behandelen we?
- Verschillende bereidingstechnieken om de lekkerste smaak te krijgen. Werken met het spit, wokken, poffen, bakken, zelf saus maken en roken. We gaan ook aan de slag met de OFYR-pizzaoven!
- Voor het opbinden en uitbenen van gevogelte draai jij je hand niet meer voor om na deze avond.
- We leren je temperatuur en zonebeheersing.
- We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.
- Bereidingen met de leukste accessoires
- Gerechten die we bereiden helpen je om het uiterste uit je OFYR te halen. Maar we behandelen ook bijvoorbeeld het maken van verschillende dressings en sauzen, maar ook het schoonmaken van een ribstuk. Praktische tips die je thuis ook kunt toepassen!
Benieuwd naar de gerechten?
Qua invulling van de workshop behandelen we de basis van de OFYR, maar je gaat vooral lekker zelf aan de slag onder begeleiding van de chef met de gerechten. Deze gerechten zijn speciaal ontwikkeld voor de OFYR en je kunt ze daarna ook gemakkelijk thuis herhalen. Je gaat aan de slag met een brood, een mooie op de huid gebakken vis, de ultieme manier om een mooi stuk vlees te garen samen met veel garnituren en uiteraard mag het zoete dessert niet uitblijven.