BBQ Experience Workshop

Basis workshops
1 2 3 4 5

99,50

p.p.

Introductie

Altijd al eens met een Zuid Afrikaanse braai, OFYR, kamado, ALFA oven, gas grill of pellet grill willen werken? Deze workshop is voor jou! We geven veel workshops, en met name gericht op een bepaald apparaat zoals de kamado of de OFYR, op een bepaalde techniek of we diepen een ingrediënten groep zoals vlees of vis helemaal uit.

Maar wat wanneer je van alles wat wilt? Stap binnen in de wereld van barbecue, een van onze pitmasters laat je kennismaken met allerlei type BBQ’s! In deze workshop werk je met de kamado (Big Green Egg), pellet grill (Traeger), Afrikaanse braai (Home Fires), open vuur (Ofyr), de ALFA (Alfa Forni) en een gas grill (Napoleon). Je maakt het allemaal mee in deze BBQ Experience workshop. Afhankelijk van de groepsgrootte kunnen de type BBQ’s en recepten verschillen per workshop.

Over de workshop

Zelf doen staat in onze workshops centraal. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons niet kijken aan de zijlijn maar ieder gerecht zelf maken. Dit is een groot verschil ten opzichte van andere workshops merken we. Je gaat zelf diverse gerechten maken met vlees, vis en groenten en je werkt zelf op alle type BBQ’s (bij iedere gang wisselen we door). Dus niet groepje A maakt het voorgerecht, groepje B het hoofdgerecht.. alles maak je zelf, zelfs t/m een heerlijk dessert! De workshop duurt ongeveer 4 uur.

Na het volgen van deze workshop weten we zeker dat je anders tegen BBQ aan gaat kijken. Je leert beter BBQ’en, of je nu net komt kijken of al ervaring hebt, er is altijd iets te leren en beleven! Vergeet het cremeren van het speklapje en de hamburger, we gaan all-in met de mooiste producten en een nog mooiere bereiding. De recepten en technieken kan je daarna makkelijk thuis maken, je krijgt de recepten namelijk mee naar huis.

Wat behandelen we?

 • Type barbecues: wat zijn de mogelijkheden en verschillen?
 • Welke brandstoffen zijn er en wanneer kies je welke voor welke BBQ?
 • Hoe gebruik je de verschillende BBQ’s (aansteken, temperatuurbeheersing, technieken)?
 • Bereidingstechnieken: low&slow, hot&fast, roken, grillen, indirect, reverse sear, rusten, etc.
 • Dit alles aan de hand van 5 heerlijke gerechten die je zelf gaat klaarmaken! Het menu houden we nog even geheim, maar het is altijd een combinatie tussen vlees, vis, bijpassende garnituren en een lekker dessert.
 • Wat is het allerbelangrijkste voor het meest fantastische en smaakvolste resultaat?
 • Nooit eerder gedeelde geheimen van de pitmaster 🙂

Benieuwd naar de recepten?

Qua invulling van de workshop behandelen we de basis van de verschillende BBQ’s maar je gaat vooral lekker zelf aan de slag onder begeleiding van de chef met de gerechten. Deze gerechten zijn speciaal ontwikkeld door onze chefs en je kunt ze daarna ook gemakkelijk thuis herhalen. Je gaat aan de slag met een brood, een mooie op de huid gebakken vis, de ultieme manier om een mooi stuk vlees te garen samen met veel garnituren en uiteraard mag het zoete dessert niet uitblijven.

BBQ Experience workshop bij Pinxos Roosendaal

Deze vernieuwde workshop hebben we nog meer omgetoverd tot experience. Deze vindt namelijk niet plaats in onze eigen workshopruimte, maar een paar honderd meter verderop op een goed verborgen plekje midden in het het centrum van Roosendaal: in de sfeervolle binnentuin van Pinxos! De workshopruimte is vanaf het BBQ Experience Center een kleine 10 minuten lopen.

Pinxos is een plek waar ze je met pintxos en tapas, in een ongedwongen sfeer meenemen naar een verrassende bestemming. Een perfecte plek voor onze workshops!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

BBQ Experience Workshop Proef de sfeer

Goede uitleg van een echte chefkok over werken met BBQ's en bereidingen, mooie kans om diverse BBQ's eens te proberen en hier met verse producten leuke gerechten op de koken. Al met al een regelrechte aanrader!!

Ed de Bevelander Workshopdeelnemer BBQ Experience Workshop

Prima workshop gevolgd. Goed uitgelegd en top locatie. De mannen zijn heel vriendelijk en hulpvaardig. Ik raad het echt aan om hier een workshop te volgen.

Xandra Blommesteijn Workshopdeelnemer BBQ Experience Workshop

Workshop BBQ Experience Workshop Is altijd inclusief

 • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
 • Begeleiding van een professionele chef
 • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
 • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
 • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
 • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Team-be-Wouter-verkleind

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

Robin Leemans

Chef BBQ Experience Center

Geniet van het leven, dáár hoort BBQ bij! Als eigenaar van het BBQ Experience Center geeft hij maar al te graag workshops, want kennis verder brengen, dat is waar hij het bedrijf ooit voor in het leven heeft geroepen.

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Houd me op de hoogte

Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.