Over ons

BBQ Experience Center

Een BBQ koop je niet om een BBQ te kopen. Je wilt fantastische gerechten gaan maken. Experimenteren. Nieuwe technieken ontdekken. Lekker tafelen met vrienden en familie. Dat snappen wij. Wij helpen je daarmee en zien de aankoop van een BBQ of accessoire - waar we je uiteraard heel goed mee kunnen helpen - slechts als middel om het doel te bereiken. Het doel is smaakvolle gerechten bereiden en deze steeds een stukje beter maken.

Jouw outdoor cooking adventure

Door onze ruime ervaring in de horeca, het merendeel van de collega’s heeft professioneel achter de potten en pannen gestaan, onze enorme passie voor buiten koken en aandacht voor kwaliteit helpen we je in iedere stap van jouw outdoor cooking adventure. Of je nu net begint of al jaren bezig bent, je kennis kun je altijd uitbreiden met ons. Wij hebben 15 in-house chefs die niets anders doen dan jouw gerecht thuis steeds een stukje beter te maken en hebben een tweetal vestigingen: Herent (nabij Leuven) en Roosendaal (5 km over de grens in Nederland).

Eerlijk advies

In onze inspirerende showroom en via online kanalen geven we advies over welke BBQ bij je past. Welk type, welke maat, welk merk. Wat wil je er uiteindelijk mee gaan doen en op gaan bereiden? Door onze jarenlange ervaring en het ruime assortiment leggen we je graag de verschillen uit. Datzelfde doen we uiteraard ook bij de accessoires: wat heb je wanneer nodig en van welk merk?

Advies geven zit in ons DNA. Bij voorkeur doen we dit in persoon in de showroom of een workshop. Op afstand kan het ook via een van onze vele livestreams of we zitten klaar voor je achter de mail, chat of telefoon. Binnen onze keuzehulpen geven we advies over welke accessoires handig zijn bij welke type BBQ. Daarnaast schrijven we ontzettend veel recepten, informatieve artikelen, tips en tricks die op onze website, op social media en in de nieuwsbrief terug komen. We schrijven zelfs boeken en ontwikkelen (mee) aan smaakmakers.

Bij de workshops verleg je je grenzen

Je kunt bij ons workshops volgen. Als beginner (misschien zelfs voor aanschaf) en ook wanneer je meer ervaring hebt. De workshops zijn ontwikkeld voor kennisdeling, niet als verkooppraatje. Je gaat zelf aan de slag met 4 of 5 gangen onder professionele begeleiding van een van onze chefs. We herintroduceren horeca technieken op de BBQ. Het zijn kookworkshops met vernieuwende technieken, recepturen en de meest toffe onderwerpen: vlees, vis, streetfood, Aziatisch, spit tot masterclasses op sterwaardig niveau. We werken met de beste kwaliteit ingrediënten. Bij een masterclass zoveel mogelijk ruwe producten: een vis gaan we samen fileren, de kreeften komen levend binnen, laten zien waar vlees vandaan komt en worsten draai je zelf. Bij de wild masterclass gaan we zelfs samen uitbenen!

Recepten om je vingers bij af te likken

Om je te blijven inspireren schrijven we iedere week heerlijke recepten uit, publiceren deze op de website en sturen ze rond in een nieuwsbrief samen met de laatste tips en inspiratie. Je kunt je voor deze wekelijkse inspiratie bom gratis inschrijven via onze website. Zo blijf je ook op de hoogte van alle ontwikkelingen op gebied van workshops, producten en evenementen.

Inspirerende evenementen

Met regelmaat organiseren we evenementen, groot en klein, waar inspiratie en kennisdeling centraal staan. Zoals bijvoorbeeld het burn festival, een groot evenement met duizenden bezoekers, livestreams op YouTube van o.a. workshops, de receptenwedstrijd Masters of BBQ met toffe prijzen en demonstraties van nieuwe producten. En dat allemaal met gratis toegang.

Organiseer je zelf een evenement of een intiem diner en je wilt een keer zelf niet aan de slag? We komen graag bij je langs om jou en je gasten te voorzien van fantastische gerechten.

Meer dan 15 jaar ervaring

Bij de oprichting hadden we iets anders dan anders voor ogen. Het moest vooral een inspirerende plaats worden waar je omver geblazen wordt. Dat is gelukt kunnen we wel stellen! Door de rijke historie in horeca samen met het hele team hebben we enorm veel kennis en ervaring. Al die passie delen we maar al te graag!

Joey & Boy

Klantenservice 2.0

Collega’s van de klantenservice helpen je niet alleen met je bestelling of een garantie vraag, maar ook met bereidingsadvies. Loop je ergens tegenaan, heb je een vraag over een recept, stap gerust bij ons binnen voor een praatje of stel je vraag via de chat of mail. We helpen je graag, want je gerechten steeds een stukje beter maken, dat doen we samen!

Buiten dat is de klantenservice ook nog eens 7 dagen per week bereikbaar. Want jij bent waarschijnlijk vooral in het weekend met je passie bezig, en ook dan willen wij er voor je zijn. Dat kunnen we gerust klantenservice 2.0 noemen!

Productontwikkeling

Soms zijn we eigenwijs, bijvoorbeeld wanneer we met een product willen werken dat er niet is. Of niet in de kwaliteit die we willen. Dan doen we het toch zelf? Met onze moederorganisatie ontwikkelen we aan het assortiment van merken zoals Smokin’ Flavours en Smokey Olive Wood. Zodat jij en wij daar mee kunnen werken.

Oude melkfabriek x BBQ Experience Center

Het zoeken naar een geschikte locatie was een uitdaging. Het moest een verlengstuk zijn van onze passie en visie. Een plaats waar retail, horeca en educatie samenkomen. Waar de locatie een toevoeging is aan het concept. In Nederland hebben we dit gevonden in een oude drankstokerij de Wenneker. In Herent hebben we een prachtig verlengstuk gevonden: een oude melkfabriek genaamd de Vitalac site. Een unieke evenement locatie, een warme ontmoetingsplaats die we delen met toffe initiatieven zoals Bar Vital en Paintball Leuven.

De Vitalac site is een oude melkfabriek. Toen we hier voor het eerst binnen liepen stonden de oude vulmachines nog opgesteld. Deze hebben met beleid plaats gemaakt voor iets waar we erg blij van worden, namelijk BBQ! Wel hebben we oude elementen behouden, er staan bijvoorbeeld nog wat oude machines in de toonzaal en hier en daar nog een knipoog naar het verleden.

Benieuwd hoe het er in Roosendaal aan toe gaat?

Stel je vraag aan ons