Bier & BBQ workshop

Basis workshops

voor beginners

Vanaf: 114,50

Wat gaan we doen?

De Bier & BBQ workshop stond al een tijdje op de verlanglijst en heeft wat tijd gekost om te ontwikkelen. Maar wat een toffe workshop is dit geworden! We hebben de handen ineen geslagen met Brouwerij Braxatorium Parcensis om het onderste uit de kan.. ehh uit het bierglas te halen en zijn dan ook erg trots op het resultaat.

Het is namelijk niet zomaar een BBQ workshop waar we een mooi bier bij de gerechten pairen, nee we gaan echt samen op zoek naar de samenhang tussen bier en BBQ. Uiteraard kun je een bier in een stoofgerecht verwerken, en een bierbeslag is ook wel bekend (en zijn daarom niet minder lekker). Maar wat wanneer we wat verdieping zoeken? Bijvoorbeeld met het maken van een dressing met gemalen hop, en diezelfde hop gebruiken in het bier wat je erbij serveert? Of mout gebruiken als ingrediënt in je gerecht in plaats van linzen? Niet alleen een tof verhaal, maar ook echt bijzondere smaken! En dat is precies wat centraal staat in deze workshop.

Over de workshop

De workshop wordt gegeven door een chef van BBQ Experience Center samen met een biersommelier van brouwerij Braxatorium Parcensis. Wij leggen de basis van BBQ uit, denk bijvoorbeeld aan smaken, temperatuurbeheersing en verschillende bereidingstechnieken. Braxatorium Parcensis pakt het podium om je alles in geuren en kleuren te vertellen over het ontstaan van bier, de historie, ingrediënten, brouwproces, en verschillende smaakmakers in bier.

We hebben een uniek 4 gangen menu ontwikkeld waar bier in is verwerkt en wat je volledig zelf gaat maken. En uiteraard pairen we de gerechten met de fantastische bieren van de brouwer.

Wat behandelen we?

  • BBQ basis: smaken, temperaturen, technieken en accessoires
  • De achtergrond van bier
  • Brouwproces en smaak beïnvloeding
  • Hoe pair je een bier bij je BBQ gerecht
  • 4 complete gangen die je zelf gaat klaarmaken

over Braxatorium Parcensis

Abdijbrouwerij ”Braxatorium Parcensis”, wat ”brouwerij van Park” betekent in het Latijn, is een abdij in Heverlee, nabij Leuven. De bieren die in deze abdij gebrouwen worden zijn waarachtige abdijbieren, want ze worden – net als trappistenbieren – gebrouwen binnen de muren van de abdij. Wat voor de brouwerij vooral belangrijk is dat er de tijd wordt genomen om de Braxatorium Parcensis-bieren te brouwen, want kwaliteit kost tijd.

Door de eeuwen heen was de Abdij van Park gekend voor zijn innovatie. In de nieuwe abdijbrouwerij is dat niet anders. Bij de productie van de bieren wordt gebruik gemaakt van moderne innovatieve technologie met respect voor de basis van het middeleeuwse brouwen. Kortom, het brouwproces van weleer in installaties van vandaag.

https://youtu.be/rvQzb9XvtRM

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle oude melkfabriek. Een grote sfeervolle nomade tent zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent. Je kunt voor de deur gratis parkeren!

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Bier & BBQ workshop Proef de sfeer

Geweldig! Super leuke en heerlijke workshop gehad, veel geleerd en super goed geregeld. Een echte aanrader!

Danny Loch Workshopdeelnemer Bier & BBQ workshop

Prima workshop gevolgd. Goed uitgelegd en top locatie. Iedereen is heel vriendelijk en hulpvaardig. Ik raad het echt aan om hier een workshop te volgen.

Xandra Blommesteijn Workshopdeelnemer Bier & BBQ workshop

Workshop Bier & BBQ workshop Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bier pairing bij de gerechten
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Team-be-Wouter-verkleind

WOUTER CORNET

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

Brent van Lommen

Chef BBQ Experience Center

Na jarenlang zijn eigen bar te hebben gerund, waar hij voornamelijk kleine tapas en drankjes serveerde, voelde het als de juiste tijd om achter de BBQ te staan! Zijn voorkeur gaat uit naar het bereiden van grote stukken vlees, waardoor er een prachtig pronkstuk op tafel verschijnt!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de winter verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé-evenement met vrienden of collega’s.

Houd me op de hoogte