Wat gaan we doen?
De Bier & BBQ workshop stond al een tijdje op de verlanglijst en heeft wat tijd gekost om te ontwikkelen. Maar wat een toffe workshop is dit geworden! We hebben de handen ineen geslagen met Brouwerij Braxatorium Parcensis om het onderste uit de kan.. ehh uit het bierglas te halen en zijn dan ook erg trots op het resultaat.
Het is namelijk niet zomaar een BBQ workshop waar we een mooi bier bij de gerechten pairen, nee we gaan echt samen op zoek naar de samenhang tussen bier en BBQ. Uiteraard kun je een bier in een stoofgerecht verwerken, en een bierbeslag is ook wel bekend (en zijn daarom niet minder lekker). Maar wat wanneer we wat verdieping zoeken? Bijvoorbeeld met het maken van een dressing met gemalen hop, en diezelfde hop gebruiken in het bier wat je erbij serveert? Of mout gebruiken als ingrediënt in je gerecht in plaats van linzen? Niet alleen een tof verhaal, maar ook echt bijzondere smaken! En dat is precies wat centraal staat in deze workshop.
Over de workshop
De workshop wordt gegeven door een chef van BBQ Experience Center samen met een biersommelier van brouwerij Braxatorium Parcensis. Wij leggen de basis van BBQ uit, denk bijvoorbeeld aan smaken, temperatuurbeheersing en verschillende bereidingstechnieken. Braxatorium Parcensis pakt het podium om je alles in geuren en kleuren te vertellen over het ontstaan van bier, de historie, ingrediënten, brouwproces, en verschillende smaakmakers in bier.
We hebben een uniek 4 gangen menu ontwikkeld waar bier in is verwerkt en wat je volledig zelf gaat maken. En uiteraard pairen we de gerechten met de fantastische bieren van de brouwer.
Wat behandelen we?
- BBQ basis: smaken, temperaturen, technieken en accessoires
- De achtergrond van bier
- Brouwproces en smaak beïnvloeding
- Hoe pair je een bier bij je BBQ gerecht
- 4 complete gangen die je zelf gaat klaarmaken
over Brouwerij de Vlier
Brouwerij De Vlier brouwt het hele jaar door verschillende bieren zoals Blond, Amber 69, Scotch, Tripel en White. Deze vaste waarden zijn altijd beschikbaar, samen met de drie aperitiefbieren.
Naast deze vaste selectie biedt de brouwerij ook seizoensgebonden specials aan. In de zomer is er Carrousel, in de herfst de Onbekende Soldaat, en tijdens de donkere wintermaanden Xmas Spicy.
De naam van de brouwerij en de traditionele bieren zijn afgeleid van de oorspronkelijke locatie in Kessel-Lo, deelgemeente Vlierbeek. De nieuwere bieren zijn genoemd naar de huidige locatie van de brouwerij of naar partners waarmee samengewerkt wordt om deze unieke bieren te creëren.
Met hun aperitiefbieren (Brut, Demi-sec en Rosé) knipoogt Brouwerij De Vlier naar de wijnbouw, in analogie met de demi-sec, rosé en brut in mousserende wijnen zoals cava of champagne.
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!
Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.
Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!