Big Green Eggperience

Basis workshops
1 2 3 4 5
Beginner

99,50

p.p.

Wat gaan we doen?

Interesse in een Big Green Egg, maar wil je hem eerst eens proberen of wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Schrijf je dan nu in voor onze workshop Big Green Eggperience! Ook als je er (net) één hebt of de basis nog onder de knie wilt krijgen, is deze workshop perfect voor jou!

Tijdens deze kennismaking met de Big Green Egg leggen we alle basistechnieken uit die bij de Big Green Egg aan bod komen. Aansteken, onderhoud, roken, slow cooken, bakken, direct en indirect grillen; alle facetten zullen tijdens deze 5 uur durende dag behandeld worden terwijl we 5 lekkere gerechten maken. Deze workshop is helemaal samengesteld om jou in no-time een solide basis te geven, zodat je thuis lekker aan de slag kunt met verschillende recepten op basis van de basistechnieken.

Over deze workshop

Zelf doen staat centraal in onze workshops. Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar leer je tenslotte het meest van! Bij ons maakt elke deelnemer zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A klaarmaakt en een ander groepje recept B. Door er 5 uur voor uit te trekken en 5 gerechten te maken, kunnen we lekker veel behandelen én leren! Zowel in de workshop Big Green Eggperience als de Kamado Experience maken we dezelfde heerlijke menu’s.

Official workshop by Big Green Egg

Wij dragen als een van de weinigen trots het officiële Big Green Egg keurmerk voor workshops. Je bent bij ons dus gegarandeerd in goede handen :)! De Eggperience workshop kun je cadeau krijgen bij aanschaf van een Big Green Egg, je kiest dan voor de VIP service bij de aanschaf. We komen de Big Green Egg dan helemaal gemonteerd leveren, en je krijgt deze workshop erbij voor 1 of 2 personen. De workshop kun je voor of na de aankoop volgen.

Wat behandelen we?

  • Wat maakt de Big Green Egg / kamado in het algemeen zo speciaal? Wat zijn de voordelen ten opzichte van een andere BBQ?
  • Aansteken, doven en temperatuurbeheersing.
  • Onderhoud & schoonmaken
  • Verschillende brandstoffen
  • De meest essentiële accessoires
  • Alle basis bereidingstechnieken aan de hand van verschillende recepten: bakken, roken, grillen, indirect garen, slowcooken, etc.
  • Dit alles aan de hand van 5 heerlijke gerechten die je zelf gaat klaarmaken! Het menu houden we nog even geheim, maar het is altijd een combinatie tussen vlees, vis, bijpassende garnituren en een lekker dessert.
  • We werken hele gangen uit met bijpassende garnituren en bijgerechten.

Gratis BXC schort t.w.v. € 29,90 bij een workshop!

Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.

Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!

 

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert steeds voor minstens 2 personen per werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons dan gerust een berichtje. Kies hierboven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je het product toe aan je winkelmand (bovenaan je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen, reserveer en betaal je voor de workshop. Daarna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles: de workshops zijn inclusief alle benodigdheden, ingrediënten van topkwaliteit en uiteraard de kamado’s. We voorzien ook bijpassende drankjes, zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. Er is geen limiet op het aantal consumpties, maar onze chefs houden wel steeds een oogje in het zeil om het drankgebruik en de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het draait tijdens de workshop natuurlijk om het (leren) koken. 🙂

We leggen veel uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in de verschillende bereidingen. Bovendien sturen we de recepten achteraf naar je door, zodat je ze thuis nog eens kan maken!

Locatie & parkeren

De workshops gaan door in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle, oude melkfabriek. Een grote, gezellige nomadentent zorgt ervoor dat we bij elk weertype aan de slag kunnen! Als het wat frisser is, is het wel handig om je daar op te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent, en je kan gratis voor de deur parkeren!

Kleine lettertjes

Net zoals elk bedrijf hebben ook wij bepaalde voorwaarden. Ze zijn niet echt spannend, maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is als je je kort voor de workshop afmeldt. We hebben dan immers een plaats voor je gereserveerd en de inkopen al gedaan. Je kan wel kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de start van de workshop.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops, en in het bijzonder artikel 17. Je vindt deze op de pagina algemene voorwaarden.

Big Green Eggperience Proef de sfeer

Wij hebben een superleuke workshop gehad bij het BBQ Experience Center, echt een aanrader. Jan vertelde op een leuke, ontspannen manier over het koken op de Big Green Egg en de recepten die we mochten maken waren echt heel lekker en leuk om te maken. Complimenten en een dikke pluim voor Jan!

Rob Hendrickx Workshopdeelnemer Big Green Eggperience

Een prettige ongedwongen sfeer, waarbij iedereen zich meteen ‘thuis’ voelt. Verzorging perfect, de drankjes, hoge kwaliteit ingrediënten, volop aandacht voor de deelnemers, goede wijnen, laat niets te wensen over!

Jasper van Hylckama Vlieg Workshopdeelnemer Big Green Eggperience

Er was meer dan genoeg tijd om vragen te stellen aan Joey, die de kennis en ervaring met veel enthousiasme overbrengen. Eten en drinken was er in overvloed, het voelde echt als een luxe die past bij het product past.

Leo Bliek Workshopdeelnemer Big Green Eggperience

Workshop Big Green Eggperience Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Team-be-Wouter-verkleind

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

Team-Be-Andres-verkleind

Andres Tack

Chef BBQ Experience Center

Door en door BBQ is een goede omschrijving voor Andres. Voordat hij de rol van vestigingsmanager op zich nam was hij actief in BBQ catering en als demochef voor BBQ merken. De kennis die hij heeft deelt hij maar al te graag in de showroom of tijdens een van de workshops in Leuven.

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Houd me op de hoogte

Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.