Streetfood 3.0

Masterclasses

Voor gevorderden

Vanaf: 104,50

Wat gaan we doen?

Iedereen heeft wel eens gasten over de vloer of geeft een feestje. Je wilt geen uitgebreid diner serveren maar diverse kleine lekkere hapjes. Noem het tapas, noem het streetfood, het gaat om kleine lekkere gerechtjes & bites. De gemeende deler bij streetfood is altijd: super verse ingrediënten, simpele bereidingen en smaak explosies.

In deze workshop brengen we volop inspiratie voor juist dit moment. Uit keukens van over de hele wereld halen we inspiratie en hebben we een selectie gemaakt van de lekkerste bites die jij gemakkelijk aan je gasten kunt serveren. De chefs bij het BBQ Experience Center hebben meerdere reizen gemaakt naar plaatsen waar streetfood centraal staat, voornamelijk naar Azië. Gerechten uit Azië gaan dus zeker niet ontbreken, maar ook uit Zuid Amerika, Afrika en Europa gaan we super lekkere gerechten maken. Streetfood komt overal ter wereld voor!

Wat behandelen we?

  • Veel verschillende gerechten en bites met diverse ingrediënten. Vlees, vis, groenten, alles komt voorbij. We gebruiken de wereldkeuken en onze ervaringen van diverse reizen.
  • We werken met exclusieve en toegankelijke producten, een mooie mix.
  • Diverse bereidingstechnieken om de gerechtjes op de BBQ klaar te maken. Denk aan grillen, bakken, stoven, slowcooken, eigenlijk komen alle technieken wel voorbij. Enige ervaring is hierom wel vereist.
  • Technieken om zelf bij een feestje niet heel de tijd in de buitenkeuken te staan maar kunnen genieten met je gasten.

Workshop 2.0 of 3.0?

Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Hierom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren.

Over deze workshop

Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!

Zelf doen staat in onze workshops centraal.  Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 5 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!

Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 5 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar.  Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Onze chefs hebben echter altijd wel de verantwoordelijkheid om het drankgebruik samen met de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂

We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!

Locatie & parkeren

De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle oude melkfabriek. Een grote sfeervolle nomade tent zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent. Je kunt voor de deur gratis parkeren!

Kleine lettertjes

Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden.  Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop  af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.

Streetfood 3.0 Proef de sfeer

Afgelopen zondag de Masterclass Streetfood gevolgd. Leuke locatie, heerlijke gerechtjes en zeer enthousiaste begeleiding. Perfect georganiseerd. We gaan zeker meer workshops volgen.

Jan Mahn Workshopdeelnemer Streetfood 3.0

Super leuke avond gehad! En ook echt wat geleerd... dat is niet altijd zo bij kookworkshops :) Mooie locatie en de workshop wordt corona proef gegeven (y)

Marjolein de Ruiter Workshopdeelnemer Streetfood 3.0

Workshop Streetfood 3.0 Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Robin Leemans

Chef BBQ Experience Center

Na het runnen van zijn eigen horecazaak, die helaas moest sluiten vanwege de coronacrisis, vond hij zijn weg als chef-kok in een restaurant. In zijn vrije tijd geniet Robin van mountainbiken en quality time met zijn gezin, waarbij koken en barbecueën natuurlijk niet mogen ontbreken. Barbecueën is dan ook altijd zijn passie geweest.

Team-be-Wouter-verkleind

Wouter Cornet

Chef BBQ Experience Center

In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Houd me op de hoogte