Asperges zijn op zichzelf al een gerecht waard. Dus bij deze een gerecht met asperges in de hoofdrol. Zoals alle recepten op deze pagina bereid op een barbecue! Natuurlijk is dit recept ook op grootmoeders fornuis te maken, maar de echte aroma’s en smaken komen pas als dit gerecht door de vlammen van een Q is geweest. Mocht je een keer vegan bbq’en? Dit gerecht is vegan!

Voor dit gerecht heb je directe hitte nodig, een rooster met een afstand van ongeveer 15 cm van de kolen is perfect. Mocht dit niet mogelijk zijn schuif de kolen meer naar 1 kant van de bbq zodat je deels indirect kunt grillen mocht het te hard gaan aan de buitenkant.

Bereidingswijze

Begin met het schoonmaken van de asperges. Snij ongeveer 2cm van de onderkant af, deze delen staan normaal in de grond en zijn vrij hard. Zet de skillet op het vuur, gooi hier de amandelen in en bak deze goudbruin zo totdat je ze begint te ruiken, zo verwarmen we de etherische oliën in de noten. Dit zorgt voor een rijkere smaak in de crème straks. Hou een paar noten apart van de rest. Deze zijn om straks het bord mee op te maken. Neem het knoflook teentje en snij deze grof. Voeg nu de amandelmelk, truffelolie het grote deel van de noten en de knoflook in een blender of keukenmachine en draai dit geheel fijn. Voeg hier 3 gram Beef Bark aan toe en breng eventueel verder op smaak met extra peper en zout. Om de crème te verwarmen kun je deze terug gieten in de skillet en weer op het vuur plaatsen. Gebruik de houten lepel om hierin te kunnen doorroeren.

Asperges op het vuur

Neem nu de asperges. Leg deze op de snijplank en giet hier 1 eetlepel olijfolie overheen. Smeer de asperges er helemaal mee in. Strooi nu wat Beef bark over de asperges heen en leg deze op de grill. Terwijl je de asperges grilt meng je de sla met olijfolie en peper en zout in de mengkom.

Opmaak

Neem een bord of plank en doe hier de crème op, je kunt eventueel dit in een vorm doen. Zoals een streep of stippen. Leg hier de asperges op wanneer deze gaar zijn. Neem de amandelen die je apart gehouden hebt en snijd deze grof. Voeg deze toe aan het bord voor wat extra crunch. Maak af met een paar blaadjes sla en serveer gelijk.

Ingrediënten

  • 250 gram groene asperges

  • 30 gram hele rauwe amandelen

  • 100 ml amandelmelk

  • 1 teentje knoflook

  • 1 el truffelolie

  • Gemengde salade mix

  • Beef Bark rub naar smaak

  • Olijfolie

Benodigdheden

  • RVS rooster

  • Koksmes

  • Snijplank

  • Tang

  • Skillet

  • Keukenmachine of blender

  • Mengkom

  • Houten lepel

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ