Deze wrap met gerookte kip is het perfecte lunchgerecht dat je een dag van tevoren maakt, zodat je het lekker naar je werk mee kan nemen. Zo kan je genieten tijdens de pauze van een gezonde en lekkere lunch!

Voorbereiding

Begin met het maken van de pekel. Voeg iets meer dan halve liter water toe en verwarm dit zodat het zout 100 gram kan oplossen, daarna 2 theelepels zwarte peper, 2 laurierblaadjes, 3 theelepels lavas poeder en 3 theelepels fenegriek voor een hartige smaak. Dit breng je aan de kook tot het zout is opgelost, dit duurt ongeveer 10 minuten. Het overige koude water voeg je toe in een braadschaal en het water met de pekel voeg je hieraan toe. De pekel koel je terug en zodra deze koud is laat je de kipfilet hier circa 3 uur in pekelen in de koelkast. Zorg ervoor dat de kip volledig onder water staat. Breng de BBQ naar een temperatuur van 90 graden met een volledig indirecte opstelling. En leg wat olijf rooksnippers of 2 rookchunks tussen de gloeiende kolen. Haal de kip uit de pekel en dep ze droog, zodat het overtollige zout eraf is. Vervolgens leg je de kip op het rooster en gaar je de kip tot deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 70 graden. Daarna haal je de kip uit de BBQ en leg je de kip in een braadschaal en plaats deze in de koelkast om terug te koelen.

Tip van de chef: Laat de kip een dagje rusten en snijd niet gelijk aan, zo kan de rooksmaak zich mooi verdelen in het vlees. 

Januari-BBQ-challenge-gerookte-kip

Garnituren

Op de wrap komen ook heerlijke garnituren! Je halveert de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken van 0,5 cm dik. Daarna voeg je een beetje olijfolie toe, deze grill je de avocado plakjes kort aan. Vervolgens snij je de komkommer en tomaat in dunne plakken en de rode ui in flinterdunne ringen. Daarna was je de sla en maak je deze aan met wat olijfolie en een beetje citroensap, peper en zout. Voor het sausje snijd je de peterselie en bieslook fijn en meng je deze door de mayonaise en de Griekse yoghurt. En voeg 1 theelepel knoflook granulaat (of verse knoflook), gebroken peper en zout toe. Dit meng je goed door elkaar. Tip: je kan deze garnituren los meenemen naar je werk zo blijft alles lekker knapperig en vers.

Januari BBQ challenge - garnituren-10

Opbouwen

De wraps grill je kort op de kamado, zodat ze zacht worden en een geroosterde smaak krijgen. In de tussentijd snij je de kip in dunne plakken, dit kan eventueel ook op de snijmachine als je deze hebt thuis. Haal de wrap van de BBQ, smeer er een goede lepel saus op daarna beleggen met kip, beetje ui, een paar plakjes komkommer, tomaatjes, paprika, avocado, een beetje zout, sla en een drupje olijfolie en om het af te werken een drupje Aceto Balsamico. Rol de wrap op en snijd hem doormidden.

Smakelijk!

Januari-BBQ-challenge-Wrap-gerookte-kip

Doe mee met de Januari BBQ Challenge!

Zeg nou zelf: jouw goede voornemen voor 2025 is toch ook om vaker te gaan BBQ’en?! Van voedzame wraps tot verrassende traybakes. Thomas legt je uit hoe je heerlijke en gezonde gerechten van de BBQ maakt. Schrijf je nu in voor de challenge en maak kans op een geweldig prijzenpakket in samenwerking met Van Beekum!

Doe mee met de Januari BBQ Challenge

Prijzenpakket-jan-bbq-challenge

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Casanova-Aceto-Balsamico-Classico-250-ML

    Aceto Balsamico Classico

    • Casanova
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-fleur-de-sel-piramidezout

    Fleur de sel van Beekum

    • Piramidezout
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-peper-zwart-gebroken

    Gebroken zwarte peper van Beekum

    • Een zeer scherpe peper
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-knoflook-granulaat

    Knoflook Granulaat van Beekum

    • voor een scherpzoete aroma
    • Online op voorraad
  • Olijfolie-EVOO-100ml-Neolea

    Olijfolie EVOO Neolea

    • Griekse extra vergine olijfolie
    • Online op voorraad
  • RVS-baking-tray-smokin-flavours-2

    RVS braadschaal Smokin’ Flavours

    • Perfect voor in de BBQ of oven!
    • Online op voorraad
  • Smokin-flavours-rooksnippers-olijf

    Smokin’ Flavours rooksnippers olijf 1700ml

    • Lekker bij varken, rund, vis, lam & gevogelte
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Kipfilet, 1 stuk

  • Water, 1 liter

  • Fleur de sel, 100 gram

  • Gebroken peper, 2tl

  • Laurier, 2 stuks

  • Lavas, 3 theelepels

  • Fenegriek, 3 theelepels

  • Wraps, 2 stuks

  • Avocado, 1 stuk

  • Roma tomaten, 2 stuks

  • Gele paprika, ½ stuk

  • Komkommer, ¼ stuk

  • Rode ui, ½ stuk

  • Aceto balsamico

  • Neolea olijfolie

  • Citroen, ¼ stuk

  • Mesclun sla

  • Griekse yoghurt, 3 eetlepels

  • Mayonaise, 1 el

  • Knoflook granulaat, 1 tl of (knoflook, 1 teentje)

  • Bieslook

  • Peterselie

  • Benodigdheden

  • Braadschaal

  • Indirect systeem

  • Olijf rooksnippers

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ