Een wel heel smakelijk avg'tje: de traybake met kip, krieltjes en heerlijke groenten! En dat alles afgewerkt met feta voor een frisse, romige smaak. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om deze traybake klaar te maken. Zo kun je ook afwisselend eten! Echt een gezonde topper die je keer op keer wilt maken!
Voorbereiding
Je kunt een traybake zo gek maken als je wilt je kan alleen met groentes werken, maar je kan bijvoorbeeld ook met rundvlees werken i.p.v. van kip. We beginnen met het maken van de rub. Eerst pak je de rubshaker erbij en daar doe je wat zout in en dit maal je fijn tussen je vingers. Vervolgens 1 theelepel peper, 2tl knoflookgranulaat, 2 theelepels geroosterd uienpoeder voor wat meer diepgang, 1 eetlepel paprikapoeder, ½ theelepel oregano, ½ theelepel tijm en ½ theelepel kaneel. Pak een vijzel en maal 1 theelepel fenegriek en voeg het toe in de rubshaker bij de andere kruiden. Vervolgens shake je de rub.
Traybake vullen
Begin met het wegsnijden van het overtollige vel en vet van de kippendijen. Vervolgens leg je de kip in de traybake en voeg je de kruiden toe aan de kip. Tussendoor reinig je de plank waar je de kip op hebt gesneden of pak een andere snijplank. Daarna snijd je de groenten, de ui en paprika in reepjes en voeg je de 200 gram krieltjes toe. Zo heb je een soort avg’tje alleen dan alles bij elkaar! Vervolgens snijd je de flespompoen, gebruik de bovenste helft, want deze is massief. Snijd de schil van de pompoen af. Daarna snijd je de pompoen in blokjes. Al deze ingrediënten doe je in de traybake en voeg je olijfolie toe. Vervolgens voeg je de zelfgemaakte rub nog eens toe.
Grillen & garen
Steek de BBQ aan en breng hem naar een temperatuur van rond de 200-220 graden, met een volledig indirecte opstelling. Na ongeveer 40 minuten is de kip goudbruin en zijn de groentes heerlijk gaar. Vervolgens voeg je nog wat stukken feta toe in de traybake en dit smelt en geeft een frisse, romige smaak. Dit laat je nog 10 minuten smelten. Opscheppen en smullen maar! Je kan hier natuurlijk ook alle kanten mee op bijvoorbeeld mais, courgette, aubergine toe of vervang het vlees door vis. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Smakelijk!
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ