Een wel heel smakelijk avg'tje: de traybake met kip, krieltjes en heerlijke groenten! En dat alles afgewerkt met feta voor een frisse, romige smaak. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om deze traybake klaar te maken. Zo kun je ook afwisselend eten! Echt een gezonde topper die je keer op keer wilt maken!

Voorbereiding

Je kunt een traybake zo gek maken als je wilt je kan alleen met groentes werken, maar je kan bijvoorbeeld ook met rundvlees werken i.p.v. van kip. We beginnen met het maken van de rub. Eerst pak je de rubshaker erbij en daar doe je wat zout in en dit maal je fijn tussen je vingers. Vervolgens 1 theelepel peper, 2tl knoflookgranulaat, 2 theelepels geroosterd uienpoeder voor wat meer diepgang, 1 eetlepel paprikapoeder, ½ theelepel oregano, ½ theelepel tijm en ½ theelepel kaneel. Pak een vijzel en maal 1 theelepel fenegriek en voeg het toe in de rubshaker bij de andere kruiden. Vervolgens shake je de rub.

Traybake-kruiden

Traybake vullen

Begin met het wegsnijden van het overtollige vel en vet van de kippendijen. Vervolgens leg je de kip in de traybake en voeg je de kruiden toe aan de kip. Tussendoor reinig je de plank waar je de kip op hebt gesneden of pak een andere snijplank. Daarna snijd je de groenten, de ui en paprika in reepjes en voeg je de 200 gram krieltjes toe. Zo heb je een soort avg’tje alleen dan alles bij elkaar! Vervolgens snijd je de flespompoen, gebruik de bovenste helft, want deze is massief. Snijd de schil van de pompoen af. Daarna snijd je de pompoen in blokjes. Al deze ingrediënten doe je in de traybake en voeg je olijfolie toe. Vervolgens voeg je de zelfgemaakte rub nog eens toe.

Traybake-vullen

Grillen & garen

Steek de BBQ aan en breng hem naar een temperatuur van rond de 200-220 graden, met een volledig indirecte opstelling. Na ongeveer 40 minuten is de kip goudbruin en zijn de groentes heerlijk gaar. Vervolgens voeg je nog wat stukken feta toe in de traybake en dit smelt en geeft een frisse, romige smaak. Dit laat je nog 10 minuten smelten. Opscheppen en smullen maar! Je kan hier natuurlijk ook alle kanten mee op bijvoorbeeld mais, courgette, aubergine toe of vervang het vlees door vis. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Smakelijk!

Januari-BBQ-challenge-Traybake.jpeg

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • van-beekum-specerijen-fleur-de-sel-piramidezout

    Fleur de sel van Beekum

    • Piramidezout
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-peper-zwart-gebroken

    Gebroken zwarte peper van Beekum

    • Een zeer scherpe peper
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-kaneel-gemalen

    Gemalen kaneel

    • Onmisbaar in de keuken
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-paprikapoeder-gerookt

    Gerookte paprikapoeder van Beekum

    • Voor fijne rooksmaak
    • Online op voorraad
  • van-beekum--uienpoeder-geroosterd

    Geroosterd uienpoeder van Beekum

    • fris, zoet en vol van smaak
    • Online op voorraad
  • handvijzel-gietijzer-petromax-1

    Gietijzeren handvezel en stamper Petromax

    • Specerijen fijnmalen
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-knoflook-granulaat

    Knoflook Granulaat van Beekum

    • voor een scherpzoete aroma
    • Online op voorraad
  • Olijfolie-EVOO-100ml-Neolea

    Olijfolie EVOO Neolea

    • Griekse extra vergine olijfolie
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-oregano-heel (1)

    Oregano van Beekum

    • Krachtig, kruidig, en pittig
    • Online op voorraad
  • Smokin-lavours-rubshaker

    Rubshaker Smokin’ Flavours

    • Shake it
    • Online op voorraad
  • RVS-baking-tray-smokin-flavours-2

    RVS braadschaal Smokin’ Flavours

    • Perfect voor in de BBQ of oven!
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-tijm-heel

    Tijm van Beekum

    • Een echte mediterrane smaakmaker!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Kippendijen, 4 stuks

  • Flespompoen, ½ stuks

  • Rode uien, 2 stuks

  • Geblancheerde krieltjes, 200 gram

  • Rode paprika, 1 stuk

  • Groene paprika, 1 stuk

  • Feta, 100 gram

  • Neolea olijfolie

  • 𝗥𝘂𝗯

  • Paprikapoeder, 1 el

  • Uienpoeder, 2 tl

  • Knoflookpoeder, 2 tl

  • Oregano, ½ tl

  • Tijm, ½ tl

  • Peper, 1 tl

  • Fleur de sel

  • Fenegriek, 1 tl

  • Kaneel, ½ tl

  • Benodigdheden

  • Braadschaal

  • Indirect systeem

  • Vijzel

  • Rubshaker

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ