BBQ aansteken
Steek de barbecue aan en creëer een half directe/half indirecte opstelling. Verwarm de barbecue voor tot 200 °C.
De briochebun
Snijd 1 briochebun horizontaal in vier plakken. Snij de knoflook fijn en verdeel de knoflook en de helft van de tijm over de plakken brood. Sprenkel er wat olijfolie over en toast ze 10 tot 12 minuten op het indirecte gedeelte van de barbecue, tot ze knapperig zijn.
De caesarmayonaise
Snij de knoflook en de ansjovis fijn. Meng alle ingrediënten voor de caesarmayonaise in een kom en maak ze met een staafmixer plat, zodat je een mooie mayonaise hebt. Zet de mayonaise in de koelkast.
De krokante kipburger
Allereerst klop je 2 eieren los, deze gaan we gebruiken voor het krokante gedeelte van de kipburger. Bestrooi de kipfilets met peper en zout naar smaak en wentel door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf en haal de filets vervolgens door het losgeklopte ei en paneer ze met de gemalen naturel doritos. Zorg ervoor dat ze overal goed bedenkt zijn en druk goed aan.
Bak de filets op het rooster van de barbecue krokant, tot ze een kerntemperatuur hebben van 72-74°C. Dit duurt ongeveer 20 minuten.
Afmaken
Snijd de 4 resterende broodjes horizontaal doormidden en wrijf de snijkant van de bovenkant licht in met olijfolie. Strooi hier de overige tijm over en gril ze op het directe gedeelte van de barbecue. Smeer de bodem van de buns in met de caesarmayonaise, verdeel hier wat sla over en leg de croutons erop. Leg de kipburger erop en maak af met nog wat caesarmayonaise en Parmezaanse kaas.