Voorbereiding
Voor dit recept hebben we dönerkruiden zelf samen gesteld. Als je genoeg kruiden in de kast hebt staan is dit aan te raden en extra lekker, maar kant-en-klaar dönerkruiden is uiteraard geen probleem.
Leg de frikadellen 5 tot 10 minuten buiten de vriezer. Snij hierna met de dunschiller lange dunne repen van de frikadellen. Dit gaat het beste als deze nog deels bevroren zijn. Doe de frikadöner in een braadslede en besprenkel deze met olijfolie. Hierdoor hechten de dönerkruiden beter die we hierna kunnen aanbrengen. Voeg zo’n 4-6 theelepels dönerkruiden naar smaak toe. Snij de paprika in blokjes en meng deze bij de döner.
De pitabroodjes
Maak je kamado klaar met aan de ene kant je RVS rooster bovenin en aan de andere kant de grillplate onderin rechtstreeks boven de gloeiende kolen. Laat de temperatuur oplopen tot zo’n 150 graden Celsius.
Leg de pitabroodjes op het RVS rooster en bak deze om en om af. Voor een mooi effect kun je er er een grillruit in bakken.
Vet de grillplate in met een klein beetje olijfolie. Grill de frikadöner op het gietijzer tot mooi bruin. Dit gaat vrij snel en regelmatig de döner keren met een tang is nodig voor een mooi resultaat. Maak je pitabroodje Dutch Döner af met wat sla, komkommer, tomaat en uiteraard lekker wat knoflooksaus.
Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept