Deze cheese-sliders en barbecue-sliders zijn ideaal als snack op je borrelplank. En snel klaar! Wil je meer van dit soort burger recepten maken? Je vindt ze allemaal in Het Ultieme Burgerboek van Zowie Tak. Ook leuk om cadeau te geven! 😉🎄

Cheese- & barbecue Slider

Begin met het aansteken van de barbecue en zorg voor een half directe/half indirecte opstelling. Verwarm de barbecue tot een temperatuur van ongeveer 240 °C.

Vervolgens neem je het gehakt en maak je er 8 kleine burgers van. Zorg ervoor dat de burgers goed gevormd zijn en bewaar ze in de koelkast terwijl je de rest bereidt.  Plaats de buns op het indirecte gedeelte van de barbecue en bak ze kort af totdat de buitenkant een mooi korstje heeft. Dit geeft de broodjes een heerlijke textuur. Snijd de broodjes vervolgens open.

Plaats de voorbereide burgers op het directe gedeelte van de barbecue en grill ze in 3 tot 5 minuten gaar. Haal de burgers van de barbecue en leg een plakje cheddar op elke burger, zodat deze lekker smelt. Leg de gegrilde burgers op de onderkant van de broodjes. Vervolgens kun je de burgers naar wens beleggen met tomaat en jalapeños voor een pittige kick. Plaats de bovenkant van de bun, steek er een sierlijk prikkertje in en je hebt een topfeestje!

Voor de barbecue slider karameliseer je de ui in een gietijzeren skillet pan en breng het op smaak met peper en zout. Bedek de onderkant van de buns met sla en leg hier de burgers op. Maak af met de gekarameliseerde ui en de barbecuesaus. Leg de bovenkant van de buns erop en steek er een prikkertje in.

Het ultieme burgerboek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het Ultieme Burgerboek met 90 recepten! Chef-kok Zowie Tak neemt je in het Ultieme Burgerboek mee in de wereld van burgers en bijpassende side dishes. Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 80 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan de perfecte burger.

  • Cover Het Ultieme Burgerboek_3D folie

    Het Ultieme burgerboek

    • Burger om je tanden in te zetten! 🍔
    • Online op voorraad

Tip! Deze producten kan je gebruiken in het recept

  • Bamboe-Spies-18-cm-1

    Bamboe spiezen puntig

    • Lekker voor op de grill
    • Online op voorraad
  • BXC-american-heritage-original-bbq-saus-web

    BXC American heritage original bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • Cover Het Ultieme Burgerboek_3D folie

    Het Ultieme burgerboek

    • Burger om je tanden in te zetten! 🍔
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Half-om-half gehakt, 400 gram

  • Mini buns, 8 stuks

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲𝗯𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝘀𝗹𝗶𝗱𝗲𝗿𝘀 ⬇️

  • Cheddar, 8 plakken

  • pomodori tomaten, 2 stuks in plakken

  • Jalapeñopeper, 8 plakjes

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗯𝗮𝗿𝗯𝗲𝗰𝘂𝗲 𝘀𝗹𝗶𝗱𝗲𝗿𝘀 ⬇️

  • Barbecuesaus, 4el

  • Peper en zout

  • Uien, 2 stuks

  • 1/4 krop sla

  • Roomboter, 1 el

  • Benodigdheden

  • Het ultieme burgerboek

  • Half gietijzeren rooster

  • Half hitteschild

  • Halve plancha

  • Gietijzeren skillet

  • Prikkers

  • Zowie Tak

    Geschreven door:

    Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

    Bekijk team BBQ