Pizza, een van de populairste gerechten op de BBQ. Chef-kok Zowie Tak neem je in het Ultieme Pizzaboek mee in de wereld van Italiaanse klassiekers en moderne varianten. Dit is een recept voor klassieke BBQ-chicken pizza met rokerige BBQ-saus, kip en rode ui.

De kippendijen roosteren

Begin met het aansteken van de barbecue en creëer een indirecte opstelling met het gietijzeren grillrooster, verwarmend tot 200 °C. Dep de kippendijen droog met keukenpapier en breng je favoriete rub royaal aan (onze favoriet is de Porky white Chick van Angus & Oink). Gril de kip op het gietijzeren rooster totdat ze een kerntemperatuur van 68 °C bereiken. Laat de gegrilde kip afkoelen en zet deze apart. Tip van de chef: Vervang de kippendijen door kipfilet als je dat lekkerder vindt, maar het is ook heerlijk met pulled chicken of pulled pork.

Het pizzadeeg

Nu is het tijd om een pizza-opstelling te maken met het hitteschild, rvs-rooster en pizzasteen, en verwarm deze tot 320-370 °C. Neem een deegbol en bestuif deze lichtjes met bloem, zodat de vorm behouden blijft. Leg de bebloemde deegbol ondersteboven op een werkbank met wat semola. In het Ultieme pizzaboek staat op pagina 38 hoe je de pizzabol het beste uitrolt.

De BBQ chicken-pizza

Smeer een egale laag tomatensaus op het deeg, laat een rand van 2 cm vrij. Verdeel een mix van kaas, rode ui en mais over het oppervlak. Snijd de gegrilde kip in dunne plakjes en verdeel deze over de pizza. In het Ultieme pizzaboek staat hoe je de lekkerste tomatensaus maakt voor je pizza!

Plaats de pizza met behulp van een pizzaschep in de voorverwarmde barbecue/pizzaoven en bak de pizza in 5 minuten goudbruin aan zowel de onder- als bovenkant.

Haal de pizza uit de oven, verdeel de barbecuesaus erover en snijd deze in punten met een pizzames. Herhaal dit proces voor de overige pizza’s.

Het Ultieme Pizzaboek

Wil je meer van dit soort recepten? Koop dan het Ultieme Pizzaboek met 60 toegankelijke recepten. Chef-kok Zowie Tak neemt je in het Ultieme Pizzaboek mee in de wereld van pizza’s en snacks.  Met de juiste kennis en techniek, en aan de hand van 60 toegankelijke recepten, serveer jij voortaan de perfecte pizza!

  • Cover-Het-Ultieme-Pizzaboek

    Het Ultieme Pizzaboek

    • De lekkerste pizza's en snacks van de BBQ
    • Online op voorraad
021 groot

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • De-Fik-Erin-braairub-nr2

    Braairub no. 2 De Fik Erin

    • Online op voorraad
  • BXC-american-heritage-original-bbq-saus-web

    BXC American heritage original bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • Cover-Het-Ultieme-Pizzaboek

    Het Ultieme Pizzaboek

    • De lekkerste pizza's en snacks van de BBQ
    • Online op voorraad
  • Kernthermometer-smokin-flavours

    Kernthermometer Smokin’ Flavours

    • Meten is weten!
    • Online op voorraad
  • Pizza cutter mes Smokin’ Flavours

    • Cut, slice & eat
    • Online op voorraad
  • Pizzaschep Smokin’ Flavours

    • Online op voorraad
  • Pizzasteen met houder Smokin’ Flavours

    • Italian or American style?
    • Online op voorraad
  • 2638_Pizzabloem

    Tipo 00 Pizzameel Molino Dallagiovanna

    • Voor de perfecte pizza
    • Helaas, momenteel niet leverbaar

Ingrediënten

  • Kippendij, 400 gram

  • BBQ rub, 2 el

  • Pizzabollen, 4 stuks

  • Tipo 00 pizzabloem

  • Semola

  • BBQ-tomatensaus, 240 ml

  • Cheddar-mozzarella mix, 280 gram

  • Rode uien, 2 stuks

  • Mais uit blik, 150 gram

  • BBQ saus, 100 ml

  • Benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

  • keukenpapier

  • kernthermometer

  • hitteschild

  • rvs rooster

  • Pizzasteen

  • Pizzames

  • Pizzaschep

  • Zowie Tak

    Geschreven door:

    Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en is auteur van Het ultieme kamado boek.

    Bekijk team BBQ