Een steak sandwich is fantastisch als lunch. De boter uit het recept kun je eenvoudig zelf maken, experimenteer gerust met andere ingrediënten om jouw favoriete boter te maken. Na het draaien van de boter kan je het ook nog invriezen in porties, zodat je het later kunt inzetten.

VOOR DE KRUIDENBOTER

1. Hak de knoflook en peterselie helemaal fijn en vermeng deze met olijfolie.
2. Klop de roomboter (kamertemperatuur) zeer luchtig.
3. Meng door de luchtige boter je pesto en laat hem nog even goed draaien.

STEAK SANDWICH

1. Snij je ciabatta doormidden in de lengte en halveer deze.
2. Smeer je ciabatta aan 1 kant in met kruidenboter en rooster het stuk tot deze goudbruin en krokant is op ongeveer 200 graden indirect.
3. Haal daarna de plate setter eruit en leg het gietijzeren rooster erin. Tijdens de livestream deden we het tegelijkertijd omdat we een gedeelte indirect en direct hadden gemaakt met behulp van het EGGspander systeem van Big Green Egg. Voor ieder kamado merk is er wel een oplossing om dit te doen..
4. Kruid de ribeye die op kamertemperatuur is met de roasted garlic & pepper van Santa Maria.
5. Grill je rib eye om en om totdat deze mooi rosé aan de binnenkant is (48 – 54 graden).
6. Laat hem even rusten, snij in dunne plakjes en dresseer deze op je ciabatta met de kruidensla eronder.
7. Eventueel nog wat olijfolie eroverheen en je hebt een heerlijk hapje!

Video van het recept

Nog meer tips over desserts en hoe je dit recept maakt? Bekijk onderstaande video. Dit is een fragment uit livestream #1. De volledige livestream is via Youtube te bekijken, wil je ook de recepten uit deze video hebben in een handig recepten boekje? Vul dan even het formulier in en je krijgt het direct in de e-mail.

Abonneer jezelf op ons Youtube kanaal en krijg de nieuwste video’s als eerste!

 

Ingrediënten

  • 1 Ciabatta

  • 200 Gram rib eye

  • Roasted Garlic & Pepper

  • Olijfolie

  • Kruidensla

  • 4 Tenen knoflook

  • 1⁄4 Bos peterselie

  • 250 gram roomboter

  • Benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

  • Plate setter

  • Grid lifter

  • Kerntemperatuurmeter

  • Foodprocessor

  • Joey Buys

    Geschreven door:

    Geniet van het leven, dáár hoort BBQ bij! Als eigenaar van het BBQ Experience Center gaat hij maar al te graag in gesprek met je, want kennis delen, dat is waar hij het bedrijf ooit voor in het leven heeft geroepen.

    Bekijk team BBQ