De barbecue aansteken
Wokken doen we snel op een hoge temperatuur. Daarom steken we de barbecue goed aan vandaag! Gebruik 3 wokkels in het midden van je houtskool om een flinke hotspot te creëren en breng je barbecue naar een temperatuur van zo’n 200 oC. Plaats de wokpan in de barbecue en laat goed heet worden. Je kan testen of de wok goed heet is door een beetje olie erin te doen en één stukje kip erin te leggen. Begint de olie te bruisen rondom de kip, dan is de wok heet en kan de rest van de olie erbij.
Niet mokken maar wokken!
Je hebt nu een hele hete wok, klasse! Als het goed is heb je bij de vorige stap de olie al toegevoegd dus kun je nu de gemarineerde kip toevoegen. Let op dat je de kip uit de marinade haalt en de overige marinade niet weggooit. Deze gebruiken we straks nog. Blijf de kip continu roeren met de woklepel, het is belangrijk om beweging in de pan te houden. De pan is namelijk zo heet, als je de ingrediënten te lang stil laat staan branden ze aan. Als de kip gaar begint te worden en als deze een lekker kleurtje heeft voeg je de geklutste eitjes toe. Wederom goed roeren; ‘quite the workout’.

Als de eitjes lekker rondom de kipblokjes gestold zijn voeg je de groente toe en wok deze zo’n 3 tot 5 minuten mee. Voeg daarna de rest van de marinade toe en verhit deze even goed door. Voeg de rest van de General TSO saus toe en roer goed door. Doe de rijstnoedels in de wok en roer nog even goed door. Laat de hitte nog even goed door je wokgerecht heen gaan. Haal de wok van de barbecue en giet het gerecht in een mooie grote schaal. Bestrooi met krokante uitjes en/of cashewnootjes.

Lekker om te eten met stokjes en de General TSO saus als extra ernaast.
享受你的晚餐 (oftewel: eetsmakelijk!)
Meer lezen over wokken op de BBQ?
Wokken is namelijk een populaire bereiding in veel keukens, maar kan ook uitstekend op de barbecue! We vertellen je alles over hoe je jouw wokgerechten van de barbecue optimaal kunt bereiden in deze blogpost!