Ken je het traditionele draadjesvlees nog van vroeger? Precies, dat stukje vlees dat uren in de jus hadden liggen sudderen tot het botermals was. Remember? Dit is dat zelfde stukje vlees, alleen dan gerookt, urenlang in je barbecue. Net zo mals als vroeger alleen dan helemaal van nu. Klinkt goed? We make it even better! In de Dutch Oven verwarmen we Whiskey BBQ Saus waar we onze pulled beef mee mengen tot het ultieme barbecuegerecht. Dit basisrecept wil je keer op keer op keer!

Light up the Q

Allereerst gaan we de barbecue gereedmaken om low en slow op te roken. Vul je barbecue met je favoriete houtskool en steek deze aan op twee punten. We creëren dus twee hotspots om de warmte gelijk te verdelen in de barbecue. Breng de barbecue naar een temperatuur van zo’n 100 oC tot 120 oC.

Pulled beef voorbereiden

Controleer je vlees. Haal taai vlies (silverskin) weg maar laat vet zitten. Dit vet gaat namelijk lekker smelten en zorgt voor extra smaak en sappigheid in je vlees. Smeer het vlees rondom in met gele mosterd en bestrooi rijkelijk met zwarte peper en grof zout.

Tijd voor low ‘n slow

Wanneer de barbecue op temperatuur is leg je twee chunks kersenhout in de hotspots. Plaats vervolgens het hitteschild gevolgd door je RVS rooster. Leg het vlees in het midden van het rooster, steek de probe van de kernthermometer erin en sluit de barbecue.

Laat het rundvlees nu rustig roken tot een kerntemperatuur van 75 oC. Wanneer deze temperatuur bereikt is leg je het vlees op een stuk butcherpaper, sprenkel er wat American Heritage Whiskey BBQ saus over en verdeel de blokjes roomboter over het vlees. Vouw het pakketje dicht een plaats weer op de barbecue tot een kerntemperatuur van zo’n 92 oC

Tip! Deze producten kun je gebruiken in het recept

  • Bluetooth + WiFi Thermometer IBBQ-4BW Inkbird

    • Werkt met Bluetooth en WiFi
    • Online op voorraad
  • Butcher Paper Pink 10 vellen Smokin’ Flavours

    • Rechtstreeks uit de USA!
    • Online op voorraad
  • BXC-american-heritage-whiskey-bbq-saus-web

    BXC American heritage whiskey bbq saus

    • Authentic flavours
    • Online op voorraad
  • SF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    • Ideaal voor een stoofpotje
    • Online op voorraad
  • Meat claws Smokin’ Flavours

    • Shred it like a bear
    • Online op voorraad
  • Santa Maria Black Pepper molen

    • Online op voorraad
  • Santa Maria Rock Salt molen

    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-kers-cherry-chunks-1.5kg-pose

    Smokin’ Flavours rookchunks kers 1,5kg

    • Lekker bij vlees, vis & gevogelte
    • Online op voorraad

Pull ‘nd Eat!

Verwarm ondertussen de rest van het flesje saus in de Dutch Oven. Trek het botermalse en super zachte vlees in mooie stukken met de meat claws. Voeg het vlees toe aan de warme saus in de Dutch Oven, roer goed door en verwarm nog even mee.

Dit basisrecept Pulled Beef van de BBQ is op allerlei manieren te eten, zoals:
..op een brioche broodje met zoetzure rode ui;
..in een wrap met mais en cheddar;
..met nacho’s en bonenchili

Of gewoon lekker zo! Want heel eerlijk, probeer maar eens van deze heerlijke pulled beef af te blijven. Een uitdaging, eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 kg sukade (schouder) of chuck (nek)

  • Gele mosterd

  • Gekneusde zwarte peper korrels


  • Rock salt

  • American Heritage Whiskey BBQ saus

  • 100 gram koude roomboter in blokjes

  • Anton

    Geschreven door:

    Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

    Bekijk team BBQ