Gehakt op smaak brengen
Snij allereerst de uitjes en knoflook. Voeg de gesneden uitjes en knoflook toe aan het rundergehakt in een kom. Voeg hierna 2 eieren aan toe, wat paneermeel en breng op smaak met de Italiaanse rub. Deze rub heeft een basis van rozemarijn en knoflook, die een mooie smaak aan het gehakt geven! Als laatste rasp je de Parmezaanse kaas en doe je die die door het gehakt. Nu is het tijd om het gehakt goed door te kneden.
Ballen vormen
Om de balletjes te vormen, maak je balletjes van ongeveer 3cm. Wanneer je de balletjes allemaal even groot wilt maken, kan je dat het beste doen met een ijsschep. De balletjes weeg je af op 40 gram en daarna druk je ze een beetje plat. Draai de balletjes rond en leg ze daarna een half uurtje in de koelkast, hierdoor worden ze steviger om in te rollen. Hierna leg je een stuk ontbijtspek op je werkblad, daarna pak je een balletje en die leg je op het achterste stuk van het ontbijtspek. Rol hem in en zorg ervoor dat het gehakt volledig bedekt is met het ontbijtspek. Doe dit vervolgens bij alle balletjes. Na het inrollen doe je een klein beetje olijfolie over de Moinkballs en breng je ze op smaak met Honey Chili rub.
BBQ van de Moinkballs
Gebruik een indirecte opstelling, dat wil zeggen: een hitteschild en een druippan. Vervolgens zet je de kamado op 120 graden en voeg je het rookhout toe. Leg de Moinkballs op de BBQ en controleer na 30 minuten de temperatuur met een kerntemperatuurmeter. Wanneer de temperatuur tussen de 50 en 55 graden is, kan je de eerste lak aanbrengen op de Moinkballs. Je lakt de Moinkballs met de BBQ-saus. Zo kan de BBQ-saus mooi karamelliseren. En herhaal deze stap nog voor een tweede keer wanneer de Moinkballs ver gaar zijn, dat is rond de 65 graden. Wanneer je ze voor een tweede keer gelakt hebt, kunnen ze binnen een paar minuutjes van de BBQ af.