Deze heerlijke krokante kipburgers zijn erg makkelijk te maken en de zelfgemaakte honing mosterd saus zal bij iedereen in de smaak vallen. Serveer met dikke frieten en geniet er bijvoorbeeld van op frietjesdag, verjaardagen en feestjes, na een warme zomerdag of 's middags als stevige lunch. Eigenlijk is elk moment perfect voor deze burger!

Deegroller

Neem één kipfilet en leg deze in het midden van de afsluitbare boterhamzak. Trek de ziplock dicht en leg het geheel op een snijplank. Sla met een deegroller op de kipfilet, totdat deze minstens twee maal in oppervlak is vergroot. Eigenlijk zoals ook een goede Wiener schnitzel bereid wordt. Doe hetzelfde met de tweede kipfilet. Snij vervolgens de kip tot een gewenste grootte, zodat deze straks goed op een broodje past.

Barbecue

Bereid de barbecue voor om bij een temperatuur van zon 180-200 graden Celsius indirect te gaan werken. Plaats bij een kamado barbecue dus uiteindelijk een platesetter en daar boven een RVS grillrooster.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Getatoeëerd leren schort (limited edition)

    De Fik Erin Braairub no. 1

    • Online op voorraad
  • thermapen-one-zwart

    Thermapen One

    • Dé must have thermometer
    • Online op voorraad

Paneren

Neem drie diepe borden of schalen. In bord één gaan 4 eetlepels bloem en 4 eetlepels Braairub no. 1. In het tweede bord 4 losgeklopte eieren met 4 eetlepels Braairub no. 1. Het derde bord mag gevuld met de cornflakes en maak deze fijn. Zorg voor voldoende cornflakes om de kip doorheen te halen.

Haal de kipfilet achtereenvolgens door de gekruide bloem, dan het ei en als laatste door de fijne cornflakes. Leg de kip hierna voorzichtig in een schaal of braadslede.

Krokante-Kipburgers-Maken-Op-De-Kamado-Recept-BBQ

Honing mosterdsaus

Als de barbecue rond de 180 graden Celsius blijft, leg dan de kip op het rooster en sluit hierna de barbecue.

Ondertussen kun je de honing mosterdsaus maken door de mayonaise, honing en mosterd met elkaar te mengen. Voeg het sap van 1 citroen toe. Snij het blad van de peterselie fijn en meng ook dit door de saus. Proef de saus en pas naar wens de smaak aan door onder andere een beetje peper en zout toe te voegen.

Krokante-Kip-Burgers-Kamado-Honing-Mosterd-Saus

Snij de broodjes doormidden en leg deze naast de kip op de barbecue om ze ligt krokant te bakken.

Burgers krokante kip

Haal de broodjes van de barbecue als deze naar wens zijn. Controleer meteen de dikste krokante kipburger met je kerntemperatuurmeter. Bij 74 graden Celsius kun je ze met een tang er af halen.

Krokante-Kip-Burgers-Kamado-Recept-Big-Green-Egg-BBQ-Inspiratie

Maak je broodje op met sla, plakjes komkommer en tomaat en één of misschien zelfs twee stukken kip. Schep er wat van de honing mosterdsaus over en maak je burger af met de andere deel van het broodje.

Kipburgers-Van-De-Kamado-BBQ-Big-Green-Egg-BBQ-Recept

Serveer met bijvoorbeeld dikke friet en je maakt jong en oud aan tafel een blij mens!Krokante-Kipburgers-Van-De-Kamado-BBQ-Recept-Braairub-no.1-Food-Eten-Avondeten-Makkelijk

Ingrediënten

  • Kipfilets, 4 stuks

  • Braairub no. 1

  • Broodjes, 4 stuks

  • Eieren, 4 stuks

  • Patentbloem

  • Cornflakes

  • Mayonaise, 4 el

  • Limburgse mosterd, 4 tl

  • Honing, 4 tl

  • Citroen, 1 stuk

  • Krulpeterselie, 2 takjes

  • Sla

  • Tomaat

  • Komkommer

  • Benodigdheden

  • Plate setter (hitteschild)

  • RVS rooster

  • Kerntemperatuurmeter

  • Deegroller

  • Afsluitbare boterhamzakken

  • Matthijs Kannekens

    Geschreven door:

    Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .

    Bekijk team BBQ