Heb jij je de afgelopen vol lopen eten met oliebollen en ribfingers en kippenvleugels tijdens oud en nieuw? Wij wel in ieder geval! Tijd voor een recept boordevol groente. We maken in dit recept een foolproof eenpansgerecht! Toevallig hebben wij nog wat leftovers van de feestdagen liggen, dus deze gaan wij mooi op maken.

De kamado aansteken

Steek de kamado aan en breng hem naar een temperatuur van 180 graden directe hitte met daarboven het gietijzeren rooster. Zodra het rooster op temperatuur is, wrijf de kippenbouten rondom in met de Orange Delight rub van Saus.Guru en grill ze aan alle kanten op het gietijzeren rooster.

Stoven in de Dutch Oven

Snijd vervolgens de venkel in blokjes en snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd deze ook in blokjes. Hak de tenen knoflook. Verwarm ondertussen de dutch-oven voor. Voeg wat olijfolie toe en fruit de groenten aan. Als de groenten zijn aangefruit, voeg dan de gegrilde kippenbouten toe en blus af met witte wijn. Als de witte wijn voor ⅓ is weggekookt, voeg de kippenbouillon toe en breng het geheel aan de kook.

Wanneer het mengsel kookt, haal de dutch-oven uit de kamado en verwijder het gietijzeren rooster. Plaats vervolgens het hitteschild en het roestvrijstalen rooster in de kamado. Zet de dutch-oven daarop en voeg de krieltjes toe. Laat het geheel ongeveer 40 minuten zachtjes stoven. Voeg de laatste 15 minuten de crème fraîche toe.

Breng indien nodig de stoofpot op smaak met peper, zout en tabasco. Werk de stoofpot af met gehakte peterselie en bieslook.

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

 • UitverkochtSF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

  Dutch Oven Smokin’ Flavours

  Ideaal voor een stoofpotje

 • UitverkochtOlijfolie-EVOO-100ml-Neolea

  Olijfolie EVOO Neolea

  Griekse extra vergine olijfolie

 • UitverkochtTabasco-Garlic-fles-60ml

  Pepersaus Garlic Mild TABASCO®

  Hot!

 • Uitverkochtzeeuwsche-zoute-puur-glazen-pot

  Puur Zout Zeeuwsche Zoute

  Puur zout uit de Oosterschelde

 • Uitverkocht

  Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

  Slice it up!!

Ingrediënten

Benodigdheden

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ