Bourbon, check! Honing, check! Pork steaks, check! Deze combinatie zul je niet snel vergeten. En het mooie is, het is écht super simpel en snel te maken. Dat wil zeggen, na de marinade-tijd. Want die heerlijke smaken moet je wel écht in het vlees laten trekken en dat kost even wat tijd, maar dan heb je wel wat. Honey Bourbon Pork Steaks, here I come!

Marineren

Doe je pork steaks in een bak of schaal. Maak een marinade van 200 ml bourbon, 4 eetlepels honing en een flinke hand Angus & Oink – Honey Chili rub. Giet over de pork steaks en dek af. Laat de steaks marineren voor ongeveer 2 uurtjes. Snij de uien in ringen van ongeveer 2-3 cm dik en bestrooi met wat van de rub.

De fik erin!

We beginnen met het aansteken van de barbecue. Breng je barbecue naar een temperatuur van ongeveer 220 C. Plaats een gietijzeren rooster en laat deze ook goed heet worden.

Serious Grilling

Als het gietijzeren rooster goed heet is leg je de uienringen er eerst op. Gevolgd door de pork steaks direct uit de marinade. Grill de pork steaks zo’n 4 minuten per kant. Draai de steaks na 2 minuten een kwart slag zodat je een mooi ruitpatroon krijgt. Grill de steaks tot een kerntemperatuur van 62 graden. Smeer de bovenkant van de steaks na het draaien steeds weer in met wat van de overgebleven marinade. Zo voeg je extra smaak toe én voorkom je dat het vlees uitdroogt. Doe dit ook met de uienringen. Als de steaks een mooie grillruit hebben, haal je ze van de barbecue.
Uien mooi glazig en zacht met een toffe grillruit? Bedruip ze dan nog even met de marinade van de steaks en grill aan beide kanten deze smaken erin.

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • Uitverkocht

    Angus & Oink – Honey Chili

    Sweet & spicy

  • Uitverkocht

    Siliconen kwasten Smokin’ Flavours

    Brush it like a pro

Serveren

Kies een mooie robuuste plank, bord of schaal uit. Serveer hier de Honey Bourdon Pork Steaks met de gegrilde uienringen op. Sprenkel er nog wat van de rub overeen en serveer met je favoriete barbecue saus en een heerlijk glas bourbon. Enjoy!

Ingrediënten

  • 4 Varkens T-bones (haaskarbonades)

  • Je favoriete Bourbon Whisky

  • 4 el honing

  • Angus & Oink - Honey Chili

  • 2 grote witte uien

Benodigdheden

  • Gietijzeren rooster

  • RVS tang

  • Siliconen kwast

  • Kerntemperatuur meter

Anton

Geschreven door:

Barbecueën is een passie waar ik veel creativiteit in kwijt kan. Het is daarbij onwijs gaaf om met uiteenlopende recepten barbecueliefhebbers te inspireren en enthousiast te maken om het vuur aan te steken. Van klassiekers met een eigen twist tot barbecue 2.0 gecombineerd met lekker bier.

Bekijk team BBQ