Het seizoensproduct van de herfst, je ziet ze overal op de boerderij en ook als herfstdecoratie: de pompoen! Laten we hier een smakelijke hartige soep van maken, met als finishing touch een knapperige eendenborst. Anders is soep ook gewoon soep, toch?

Pompoen roosteren

We starten het recept met het roosteren van de pompoen. Hiervoor steken we de kamado aan en brengen wij hem naar een temperatuur van 180 graden, met een zowel direct als indirecte opstelling. Zodra de BBQ op temperatuur is, leg je de pompoen op het gietijzeren rooster. Pof de pompoen ongeveer één uur tot deze volledig gaar is. Zodra de pompoen gaar is, plaats je het RVS-rooster en verwarm de Dutch oven voor.

  • Uitverkocht

    Aanmaakwokkels Smokin’ Flavours

    Supersnel je BBQ aan

  • UitverkochtSmoking-Flavours-handschoenen-pose

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    Too hot to handle?

  • UitverkochtSmoking Flavours European Oak Houtskool-front

    Houtskool European Oak 10KG Smokin’ Flavours

    Neutrale smaak, zuivere en zware kwaliteit

Bereiding van de gevulde pompoensoep

Snipper en fruit de ui, citroengras, gember, rode peper, knoflook en Sri-Lanka curry powder aan met olijfolie in de Dutch oven gedurende 10 minuten. Snij vervolgens de pompoen in de lengte doormidden en lepel de pompoen uit. Voeg de pompoenstukken toe en laat ze 5 minuten meegaren. Voeg vervolgens de limoenblaadjes toe. Blus het geheel af met groentebouillon, limoensap en kokosmelk. Als je niet van kokosmelk houdt, is slagroom ook een goede optie. De room zorgt ervoor dat de soep wat romiger wordt. Laat het geheel sudderen gedurende 15 minuten tot het mengsel tot de helft is ingekookt.

Blend de soep tot een gladde massa met behulp van een blender of staafmixer. Breng de soep op smaak met zout.

Pluk ondertussen de geroosterde eendenborst en breng deze op smaak met de Sri-Lanka currypoeder. Bak de eend vervolgens krokant in een skillet.

  • Uitverkocht

    Angus & Oink – Sri Lankan Curry Powder

    Als basis voor curry of voor vlees

  • UitverkochtValderama-hoijiblaca-500-ml

    Hoijiblaca olijfolie Valderrama

    Lekker bij het bakken en braden

Pompoensoep serveren

Doe de knapperige eendenborst eerst in de kom, voeg vervolgens de pompoensoep toe en garneer met taugé, koriander en bosui voor extra smaak.

Tip! Heb je nog pompoen over? Maak er dan een heerlijke pompoencake van!

Thomas laat zien hoe je deze pompoensoep maakt

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Uitverkocht

    Angus & Oink – Sri Lankan Curry Powder

    Als basis voor curry of voor vlees

  • Uitverkochtgrid lifter

    Cast iron / RVS grid lifter Big Green Egg

  • UitverkochtSF666 Smokin-Flavours-Dutch-oven-31cm-Cast-Iron-Pre-Seasoned-Gietijzer-BBQ-Large

    Dutch Oven Smokin’ Flavours

    Ideaal voor een stoofpotje

  • UitverkochtSmoking-Flavours-handschoenen-pose

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    Too hot to handle?

  • Uitverkocht

    RVS tang Smokin’ Flavours

    Turn it like a pro

  • Uitverkocht

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Slice it up!!

Ingrediënten

  • Fles pompoen, 1 stuk

  • Ui, 1 stuk

  • Stengel citroengras, 1 stuk fijngesneden

  • Gember, 60 gram

  • Rode chilipeper, 1 stuk

  • Knoflook, 2 tenen

  • Angus & Oink Sri Lanka Curry Powder, naar smaak

  • Groentebouillion, 1 liter

  • Kokosmelk, 500 ml

  • Kaffir limoenblaadjes, 2 blaadjes

  • Limoensap, 1 stuk

  • Taugé

  • Koriander

  • Bosui

  • Eendenborst, 1 stuk

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ