Gegrilde kip, heeft een onmiskenbare en heerlijke geur en ruik je van mijlen ver als je op de markt of bij een goeie slager voorbijloopt. Maar wat nou als je wel van gegrilde kip houdt, maar niet zo zeer van het afkluiven van de hele kip? Precies, dan maak je een heerlijke gegrilde kipsalade van de kip en beleg je dit lekker dik op een vers broodjes, met avocado, zure komkommer en ui en bbq saus! Yum!

VOORBEREIDING

Haal je kip uit de verpakking en dep droog. Bestrooi de rub rijkelijk over de kip en plaats je kip op de rotisserie.
Steek de bbq aan en stel deze in op direct op 170 graden.

Maak ondertussen het zuur voor de komkommer, maak een mengsel van ongeveer 100 ml appelciderazijn, 1 el honing beetje peper en zout. Snijd de komkommer met een kaasschaaf (of snij apparaatje) over de lengte in plakken. Leg de komkommer in het zuur, dek af en zet weg.

Zet de rotisserie op de bbq, sluit het deksel en laat maar lekker draaien! De kip is klaar bij 78 graden in de borst.
Snijd de ui in ringen. Haal de avocado uit zijn schil, snijd in blokjes en prak de blokjes met een vork.
Bak de broodjes volgens de verpakking.

Zodra de kip klaar is haal je deze van de rotisserie.

KIP VERWERKEN

Pluk de kip helemaal kaal en snijd het vlees klein met een scherp mes. Snijd ook wat stukjes van het vel mee als je dat lekker vindt want het vel is echt super smaakvol!

Doe het vlees in een schaaltje en maak aan met de mayo, honing, peper zout een scheutje Worcestersaus en de ketjap manis. Dit is ook het punt waar je helemaal los mag gaan in je creativiteit… voeg een beetje verse knoflook toe, verse of gedroogde kruiden, een fijngesnipperd uitje, soyasaus, (gergilde) lente uit, cress, gegrilde mango je kan deze salade helemaal eigen maken. Wat ik je geef is een mooie basis.

BROODJE OPMAKEN

Beleg het broodje met de avocado, kaas snippers, een flinke laag kip, meer kaas snippers, 1 of 2 komkommer slierten, rode ui en een flinke druppel bbq saus!

Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 1 kip

  • 2 avocado's

  • 1 rode ui

  • Angus & Oink Porky White Chick

  • Blues Hog Raspberry Chipotle

  • 1 komkommer

  • 2 el mayo

  • 1 tl ketjap manis

  • 1 tl worcestersaus

  • 100ml appelciderazijn

  • 1 el honing

  • Peper en zout

  • 4 grote tijgerbollen

  • Parmigiano Reggiano schaafsel

  • Benodigdheden

  • Rotisserie / spit

  • Kaasschaaf

  • Cook Perfect

  • Gerbrand Kruijssen

    Geschreven door:

    Vanuit passie werkt Gerbrand de meest mooie recepten uit. Verrassende combinaties en traditionele bereidingen met een twist. Volg hem zeker op instagram: @foodboozeandbbq.

    Bekijk team BBQ