De chuck eye steak, ook wel de poor man's rib eye, is een hele fijne en zeer lekkere, betaalbare, malse steak. Dit recept kan je op meerder manieren inzetten, als bordje om te delen, borrelsnack, of als basis voor een hoofdgerecht. De steak wordt geserveerd met een leuke variant op de zuid Amerikaanse chimichurri.

Hak alle kruiden fijn, maar liever niet in de blender, de structuur is bij chimichurri erg belangrijk.
Snipper de ui en knoflook fijn, en snijd de tomaat in blokjes. Ontdoe de chili van de pitjes (als je van pittig houdt, hak er dan een paar fijn, gooi anders de pitjes weg) snijd de chili in kleine stukjes.

Doe alle ingrediënten in een weckpot en schenk er een flinke scheut olijfolie op. Roer alles goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout. Het is lekker als het mengsel even de tijd krijgt om op smaak te komen. Maak je chimichurri op tijd, minimaal 4 uur voor je de steak gaat maken. Eerder mag ook een dag eerder en de chimichurri word enkel lekkerder!

De steak

Haal de steak uit de verpakking en dep even droog met keukenpapier. Rub de steaks aan beide kanten met de braairub nr3. Dit mag je doen net voor de steaks op de bbq gaan.

Bereid de bbq met een gietijzeren rooster voor op directe hitte op zo’n 200 graden. Grill de steaks kort aan beide zijden tot een kerntemperatuur van 52 graden.

Laat kort, ongeveer 6 minuten rusten onder aluminiumfolie. Serveer de steak, met de chimichurri en indien nodig een bijgerecht naar keuze.
Ik heb de steak in reepjes gesneden van ongeveer 1,5 cm dik. De pan in het midden van de tafel gezet, glas met vorkjes erbij en prikken maar. Ook prima te serveren als een voorgerecht met brood, of als lekkere borrelsnack!

Eet smakelijk!

Gerbrand Kruijssen

Geschreven door:

Vanuit passie werkt Gerbrand de meest mooie recepten uit. Verrassende combinaties en traditionele bereidingen met een twist. Volg hem zeker op instagram: @foodboozeandbbq.

Bekijk team BBQ