De perfecte snack voor op een feestje! In een handomdraai zet je deze heerlijke chicken wings op tafel.

Voor dit recept gebruiken we een spit mand / basket om de chicken wings in te garen. Vul je kolenmand met 1/3e van de kolen die je normaal gebruikt en maak er een dam van schuin omhoog tegen de rand. Op deze manier voorkom je dat er rookvorming ontstaat wanneer er wat vet uit je spit mand druipt.

De kippenvleugels

De kippenvleugels kun je eenvoudig halveren door ze in te snijden tussen het ‘drummetje’ en de vleugel. Vervolgens breng je de vleugels royaal op smaak met Feather Duster rub van Angus & Oink. Daarna leg je de chicken wings in het spit mandje en wachten we 20 minuten af. Easy peasy!

Glaze & smullen maar!

Meng 5 eetlepels honing met 5 eetlepels Double Trouble Carolina BBQ-Saus en doe er wat Feather Duster rub bij.  Het zoete van de honing gemengd met de licht pittige en mosterd-achtige BBQ-saus zorgt voor een heerlijke smaak! Hiermee ga je de chickenwings na 20 minuten aflakken. De wings zijn klaar als ze een kerntemperatuur van 72 graden hebben bereikt.

Eet smakelijk!

Thomas legt je in deze video uit je deze makkelijke chicken wings maakt!

Tip! Deze producten kun je gebruiken in dit recept

 • Uitverkocht

  Angus & Oink – Feather Duster

  Voor de gevleugelde vrienden

 • Uitverkocht

  Basket grillmand The Spit on Fire

  Voor een groentegerecht of heerlijke chickenwings

 • Uitverkocht

  BXC Double trouble carolina bbq saus

  Authentic flavours

Ingrediënten

Benodigheden

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ