Voor dit recept gebruiken we een spit mand / basket om de chicken wings in te garen. Vul je kolenmand met 1/3e van de kolen die je normaal gebruikt en maak er een dam van schuin omhoog tegen de rand. Op deze manier voorkom je dat er rookvorming ontstaat wanneer er wat vet uit je spit mand druipt.
De kippenvleugels
De kippenvleugels kun je eenvoudig halveren door ze in te snijden tussen het ‘drummetje’ en de vleugel. Vervolgens breng je de vleugels royaal op smaak met Feather Duster rub van Angus & Oink. Daarna leg je de chicken wings in het spit mandje en wachten we 20 minuten af. Easy peasy!
Glaze & smullen maar!
Meng 5 eetlepels honing met 5 eetlepels Double Trouble Carolina BBQ-Saus en doe er wat Feather Duster rub bij. Het zoete van de honing gemengd met de licht pittige en mosterd-achtige BBQ-saus zorgt voor een heerlijke smaak! Hiermee ga je de chickenwings na 20 minuten aflakken. De wings zijn klaar als ze een kerntemperatuur van 72 graden hebben bereikt.
Eet smakelijk!
Thomas legt je in deze video uit je deze makkelijke chicken wings maakt!