Buongiorno! Onze hobby chef Larissa maakt in dit recept haar favoriet: panino di pollo parmigiana, oftewel: een lekker Italiaanse broodje met kip, parmezaanse kaas en zelfgemaakte tomatensaus. Perfect voor in het weekend, tussendoor of wanneer jij er zin in hebt. Want wie kan je daar niet voor wakker maken 's nachts?
We gaan beginnen met het opwarmen van de kamado tot hij op 200 graden is. De BBQ heeft een half directe en een half indirecte opstelling. Het indirecte gedeelte ga je gebruiken om je kip op te maken en het directe gedeelte wordt gebruikt om de saus op te maken en het broodje af te grillen.
Wanneer de BBQ op temperatuur zet je je skillet op het indirecte gedeelte om alvast voor te verwarmen. In de skillet doe je een flinke laag olijfolie in je. Die heb je nodig om de kip lekker in aan te bakken, zodat er een mooi krokant laagje omheen komt.
Kip voorbereiden
We gaan beginnen met het bereiden van de kip. Allereerst ga je de kip vlinderen (insnijden en open vouwen) en platslaan, zodat je straks een mooie dunne kipfilet hebt, een lekker krokant jasje en een mooie verdeling op het broodje. Het platslaan kan door middel van een skillet, een vleeshamer of een deegroller. Bij het plat slaan van de kip is het belangrijk om hier een laagje folie overheen te doen, zodat de kip niet blijft plakken, wanneer je dat gedaan hebt sla je hem plat.
Klop in een schaaltje 2 eieren los, vul een bord met ongeveer 150 gram bloem en een bord met ongeveer 150 gram panko. Breng de panko op smaak met wat peper, zout en Italian Stallion van Angus & oink, het heet niet voor niets ‘kip parmezaan’, we gaan er dus ook wat Parmezaanse kaas doorheen doen.
Vervolgens dep je de kipfilet eerst in de bloem, zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is. Vervolgens dep je de kipfilet in het ei en als laatste haal je je filet door de panko. Zo creëer je dat lekkere krokante laagje. Dit herhaal je ook bij het tweede stuk kip.
Nu de kip een mooi jasje heeft gekregen gaan we hem aanbakken in de skillet. Dit doe je tot de kip goudbruin is van kleur. Afhankelijk van de dikte van je filet duurt dit een minuut of 4 per kant. Wanneer de kip mooi gekleurd is leg je hem voor nu even apart.
De rode pesto saus
In de andere skillet ga je eerst een beetje olijfolie doen. Vervolgens snipper je 2 sjalotjes en één knoflookteentje (of meer naar behoefte). Deze ga je aanfruiten in de skillet. Dit doe je op het directe gedeelte van je BBQ.
Nu ga je verder met het opmaken van de saus, dit doe je door de crème fraiche, rode pesto en de tomato frito bij elkaar te voegen in de skillet. Roer deze vervolgens goed door, wanneer de saus goed gemixt en warm is is het tijd om de kip er bij te doen, zo trekt de smaak van de saus mooi in je kip. Wil je het nog lekkerder maken? Dan gooi je de saus er ook overheen. Leg op het einde nog wat mozzarella en parmezaanse kaas bovenop je kip en laat dit mooi smelten in de gesloten BBQ.
Zet de skillet op het indirecte gedeelte en laat de saus nog lekker in de kip trekken.
Broodje klaarmaken
Als laatste gaan we de ciabatta horizontaal doormidden snijden, besprenkelen met olijfolie en lekker afgrillen op het directe gedeelte. Dit doe je een minuut of 2 zodat de ciabatta mooi bruin en lekker krokant wordt. Haal vervolgens de skillet en de ciabatta uit de BBQ en leg de beide stukken kip naast elkaar op het broodje. Gooi hier nog wat saus overheen en je kunt aan tafel!
Eet smakelijk!
In deze video hieronder legt Larissa je uit hoe je dit gerecht klaarmaakt!
Buon appetito!
Tip! Deze producten kun je gebruiken voor het recept
Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours
- Je meest veelzijdige bbq tool
- Online op voorraad
22,90 Bekijk
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ