De smaken vanille, koffie en het frisse zuur van de bessen mix zorgen in deze rolls voor een super dessert of toevoeging op een brunch. Met de winter er weer aankomend is dit gerecht ideaal om zelf binnen warm te blijven terwijl de bbq het werk doet. Dit recept is eventueel uit te breiden met met andere soorten bessen of vervang de black mojo voor de Raspberry Chipotle saus van Saus.Guru.

Het makkelijkst is dit recept in een BBQ met deksel of pellet grill te maken. Dit recept is in een kleine ft.1 dutch oven gemaakt wanneer je dit recept in een grote Dutch Oven maakt zul je ook de ingrediënten moeten verdubbelen naar het formaat van de Dutch Oven.

Voorbereiden van de Dutch Oven

Vet de Dutch Oven in met de roomboter zodat het bakpapier goed blijft plakken. Knip het bakpapier af tot net onder de rand van de DO zodat wanneer de deksel erop gaat het papier geen vlam kan vatten. Rol nu het croissantdeeg uit en druk de veer gesneden snij gaatjes dicht. Snij het deeg over de lengte door en maak gelijke stukken.

Black Mojo magic

Smeer nu black mojo saus op het deeg. Doe de blauwe bessen in een kom en roer de suiker erdoor. Verdeel nu een deel van de blauwe bessen over de bodem van de Do en de rest over het deeg. Rol nu het deeg op en plaats deze in de DO.  Neem nu het ei en kluts deze goed met een vork of met een kwastje. Smeer de bovenlaag van de rolls in met ei.

Bakken op de BBQ

Stook nu de bbq op tot 170 graden en laat zn 50-60 min garen onder indirecte hitte. Wanneer de rolls gaar zijn laat de dutch iets afkoelen en trek de rols door middel van het bakpapier eruit. Kooktip, serveer dit direct uit de dutch oven met een bolletje vanille ijs.

 

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ