Bij een goed BBQ-gerecht hoort natuurlijk ook iets lekker 'on-the-side' bij. In dit recept van onze chef Filip maken we een heerlijke baked beans salade! In de wedstrijdstijl spareribs video legt Filip je uit hoe dit recept maakt!

Voorbereiding

Steek de barbecue aan en breng deze naar een temperatuur van 160 graden met een volledig indirecte opstelling. Terwijl de barbecue op temperatuur komt, snipper je de ui en snijd je de paprika in fijne blokjes. Zodra de barbecue op temperatuur is, verwarm je de Dutch Oven of skillet ongeveer 10 minuten goed voor.

Voor spek & bonen

Als de pan is opgewarmd, bak je de spekblokjes uit. Als de spekjes mooi gekleurd en krokant zijn, voeg je de uitjes toe en bak je ze rustig mee tot ze goudbruin zijn. Voeg daarna de paprikablokjes toe en bak deze mee zodat de smaken goed vrijkomen. Breng het geheel op smaak met de rub en blus af met de witte bonen in tomatensaus. Laat het geheel aan de kook komen.

Voeg zodra het geheel lekker pruttelt een handje rooksnippers toe aan de gloeiende kooltjes en laat dit nog ongeveer 20 minuten rustig garen.

Na 20 minuten voeg je de mosterd, Worcestershiresaus, suiker en hot sauce toe en laat je het nog enkele minuten rustig pruttelen.

Ingrediënten

  • Witte bonen in tomatensaus, 800 gram

  • Spekblokjes, 125 gram

  • Groene paprika, 1 stuk

  • Sweet Baby Ray's honey BBQ saus, 2 dl

  • Honing, 1 eetlepel

  • Bruine basterd suiker, 1 eetlepel

  • Meatpal braai BBQ rub, 1 eetlepel

  • Scherpe gele mosterd (Tierenteyn), 1 eetlepel

  • Worcestershiresaus, 0,5 eetlepel

  • Nondedju hete saus, naar smaak

  • Geschreven door:

    Filip heeft met zijn BBQ-team al diverse prijzen in de wacht gesleept en waakt het liefste de gehele nacht bij zijn geliefde 'brickpit' waar een varken in zijn geheel langzaam op gegaard kan worden. Deze pitmaster deelt zijn geheimen maar al te graag met jou!

    Bekijk team BBQ