Adana kebab is oorspronkelijk een Turks gerecht dat bestaat uit gekruid lamsgehakt dat boven de brandende houtskool wordt klaargemaakt. Thomas legt je in deze video uit hoe je recept klaarmaakt. Want de beste Adana kebab maak jezelf!

Flatbread

Als eerste gaan we aan de slag met de flatbreads. Hiervoor mengen we alle ingrediënten bij elkaar en kneden we het deeg tot een soepel geheel. Laat het vervolgens ongeveer 45 minuten rijzen. Na 45 minuten haal je het deeg uit de mengkom en maak je er 2 bolletjes van. Rol vervolgens met een deegroller het deeg zo plat mogelijk. Hoe platter, hoe beter het deeg bakt. Dit doen we in de kamado met een volledig indirecte opstelling en een pizzasteen op een temperatuur van 270 graden.

Gepofte paprika van de tafelgrill

Steek de tafelgrill aan en zorg ervoor dat deze goed heet is (+/- 200 graden). Pof de paprika op de kamado tot deze rondom zwart en zacht is geworden.

Adana-Kebab-recept

De kebab

Snipper ondertussen de ui en hak de knoflook. Wanneer de paprika rondom zwart en zacht is, pel je en hak je de gepofte paprika fijn. Hak ook de platte peterselie. Doe het lamsgehakt in een bekken en voeg hier de ui, knoflook, Shawarma rub en gerookt paprikapoeder aan toe. Kneed het geheel goed door tot je een vaste gehaktmassa krijgt. Meng vervolgens de gehakte gepofte paprika en platte peterselie door het gehaktmengsel.

Verdeel het gehaktmengsel in 2 gelijke stukken en kneed deze rond de RVS spiezen. Zorg ervoor dat de tafel grill goed warm is (+/- 250 graden). Grill de kebabs op het rooster van de tafelgrill tot ze rondom mooi goudbruin zijn en de kern een temperatuur heeft bereikt van 56 graden.

Adana-Kebab-recept

De munt yoghurt

Maak de munt yoghurt door de yoghurt te mengen met gehakte muntblaadjes en deze op smaak te brengen met za’atar.

Adana-Kebab-recept

Thomas legt je in deze video uit hoe je het recept maakt

Tip! Deze producen kan je gebruiken met dit recept

  • Uitverkocht

    Angus & Oink – Shawarma

    Libanese kebab van de grill

  • Uitverkocht

    Angus & Oink – Za’atar

  • Uitverkochtvan-beekum-specerijen-paprikapoeder-gerookt

    Gerookte paprikapoeder van Beekum

    Voor fijne rooksmaak

  • UitverkochtGrill-guru-tafel-grill

    Grill Guru tafelgrill

    Grillen met karakter

  • Uitverkocht

    Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    Slice it up!!

  • Uitverkocht

    Tzatziki dip Wajos

    Typisch Griekenland

Ingrediënten

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗞𝗲𝗯𝗮𝗯 ⬇️

  • Lamsgehakt, 200 gram

  • Angus & Oink - Shawarma, naar smaak

  • Gerookte paprikapoeder, ½ tl

  • Rode ui, ¼ stuk

  • Rode paprika, 1 stuk

  • Gepofte knoflook, 2 tenen

  • Platte peterselie, 2 takken

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗺𝘂𝗻𝘁 𝘆𝗼𝗴𝗵𝘂𝗿𝘁 ⬇️

  • Turkse Yoghurt, 3 el

  • Munt, 2 takjes

  • Dille, 3 takjes

  • Citroensap, 1 gegrilde citroen

  • Knoflook, 2 tenen

  • Angus & Oink - Za'atar, naar smaak

  • Wajos Tzatziki dip

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝗳𝗹𝗮𝘁𝗯𝗿𝗲𝗮𝗱 ⬇️

  • Bloem, 500 gram

  • Zout, 10 gram

  • Gist, 6 gram

  • Olijfolie, naar smaak

  • Angus & Oink - Za'atar, naar smaak

  • Lauwwarm water, 260 gram

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗴𝗮𝗿𝗻𝗶𝘁𝘂𝘂𝗿 ⬇️

  • Gegrilde tomaat, 1 stuk

  • Turkse paprika, 1 stuk

  • Rode ui, 1 stuk

Benodigdheden

Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

Geschreven door:

Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

Bekijk team BBQ