BBQ-keuze

Ik heb bij dit gerecht gekozen om een gietijzeren skillet te gebruiken. Ik heb de skillet boven een vuurring bbq geplaatst zodat de vuurring de pannenkoeken die klaar waren warm kon houden. Door gebruik van de skillet kun je iedere type bbq gebruiken voor dit gerecht. Eventueel ook op een plancha mogelijk.

Bereidingswijze

Beslag maken. Snij eerst alle ingrediënten fijn. Pak nu een beslagkom met de bloem, suiker, zout en bakpoeder erin, neem een garde en snij dit alles goed door elkaar, zodat de droge stof zich goed mengt. Sla de nu eieren in een andere kom en voeg hier de rijst azijn aan toe. Meng het geheel bij de droge stof en zorg dat alle klontjes eruit zijn. Voeg nu de rest van de beslag ingrediënten eraan toe. Meng dit geheel met een pannenlikker door elkaar, het beslag is vrij stevig ipv van vloeibaar.

Toppings kiezen

De toppings maken de pannenkoek af! Snij de nog te snijden ingrediënten en leg deze klaar. Neem nu de knijp flacon en doe hier de like mayo en 20 gram royal umami in. de rest is straks voor het bestrijken van de pannenkoeken. Schud de flacon goed door elkaar dat de mayo zich mooi met de saus mengt.

Bakken maar

Zet nu de skillet op het vuur en verwarm deze voor. Doe er nu een scheutje olie in en verdeel deze in de skillet. Pak het beslag en vul de skillet, het beslag ongeveer een centimeter dik in de pan. Bak nu onder matige hitte de pannenkoek en draai deze met de spatel om.

Kwast nu de gebakken kant in met royal umami saus. Wanneer de andere kant klaar is draai de pannenkoek nog heel even om en bak de saus met de pannenkoek even mee.

Het gezegde de eerste pannenkoek mislukt altijd kan eventueel van toepassing zijn. Bak nu door tot het beslag op is.

Decoreren van de pannenkoeken

Begin met strepen maken van kewpie mayo gevolgd door de royal umami mayo. Verdeel nu de bos ui, nori, alfalfa en sesamzaadjes eroverheen. Als laatste leg je de Bonitovlokken erop. Door de warmte van de pannenkoeken zullen de vlokken gaan bewegen alsof ze leven.

Eet smakelijk!

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ