VOORBEREIDING
Stook je barbecue op tot ongeveer 200 graden.
Voor dit recept kun je heel handig de wok gebruiken om het in te bereiden, maar met een beetje formaat skillet lukt het ook.
Terwijl je barbecue en de pan op temperatuur komt gaan we wat voorbereidingen treffen. Snipper de ui, snij de knoflook fijn, schil de gember en snij deze in kleine stukjes. De kip mag ook meteen in blokjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij deze samen met de gele paprika in stukjes van een halve centimeter. Als je de ingrediënten kort achter elkaar moet bakken is het prettig werken als het allemaal gesneden en afgemeten klaar staat.
VUURKRUIDEN
Maak van aluminiumfolie een bakje en doe een dun laagje vuurkruiden hier in. Zet dit bakje naast de pan voordat je de eerste ingrediënten ga bakken. Halverwege de bereiding zullen de kruiden goed gaan smeulen en een heerlijke smaak afgeven.
IN DE PAN
Doe een scheut olie in de pan en bak de ui, gember en knoflook zachtjes aan tot de ui glanst en lichtbruin begint te kleuren. Daarna gaan de blokjes kippendij er bij. Laat het vuur iets oplaaien door de barbecue open te laten staan. Bak de kip goudbruin en voeg dan de paprika en de sugarsnaps toe.
Schep het curry madras kruidenmengsel en de tomatenblokjes er bij en roer het geheel goed door.
Laat de pan nog zo’n vijf minuten pruttelen zodat de kip verder gaart en de vuurkruiden nog wat in kunnen trekken.
Als laatste gaan de appelblokjes en de kokosmelk er bij. Sluit de barbecue zodat de curry madras nog goed opwarmt.
RIJST KOKEN
Tussen de handelingen door kook je de rijst en als laatste kun je tortilla’s grillen op de barbecue tot tostada’s. De Curry madras geef je extra smaak en decoratie met fijn gehakte verse koriander en wat kiemgroente.
Eet smakelijk!