Varkens buikspek met zwoerd

Ca. 1 kg.

  • Herkomst Nederland
  • Ras Keten Duurzaam Varkensvlees
  • Voer Granen, mais
  • Formaat Ca. 1 kg

15,95

Online op voorraad
Nu besteld = maandagavond in huis!
Haal 'm op in een van onze
Kies de juiste accessoires
  • Gekoeld en per koerier naar je verzonden
  • Op werkdagen voor 23:59 besteld, vanaf morgenavond gratis thuisbezorgd
  • Klanten geven ons een 9,2/10

Dit product wordt ingevroren geleverd

Met een speciale invriesmethode wordt dit product supersnel ingevroren, hierdoor is er nagenoeg geen kwaliteitsverlies en zorgen we voor een duurzaam resultaat. Je kunt dus gerust dit ingevroren product bestellen!

 

Wat zeggen onze klanten?
“Het vlees was beter verpakt dan ik bij andere webshops had ervaren en kwam diepgevroren aan.” – Rutger

“Perfecte service! Het vlees was van goede kwaliteit.” – Dennis

“We hebben heerlijk gegeten. Dit soort vlees haal je niet bij de supermarkt.” – Peter

Buikspek is het vlees en het vet van de buik. Bij een groot stuk buikspek zie je de inkepingen waar de ribben hebben gezeten. Zwoerd is het stevige gedeelte (de huid) die op het vet zit. Met een goede bereiding kun je dit zwoerd heerlijk krokant bakken of zelfs poffen (zoals bij knabbelspek).

Door het zwoerd eerst in te carven kruislings en in een zoutlaag te laten liggen voor +- 12 uur wordt het vocht onttrokken uit het zwoerd en kun je het vervolgens mooi krokant bakken. Het zwoerd heeft eerst een lage temperatuur nodig van +- 140C om vervolgens krokant te bakken op 220C.

Deze buikspek weegt ca. 1 kg

Hoeveel heb je nodig

Normale eter: 200-250 gram
Grote eter: 250-350 gram
Meat lover: 350 gram +

Ingrediënten

100% varkensvlees

Voedingswaarde

  • Energie: 1360.0 Kj / 329.0Kcal
  • Vet: 29.1
  • Verzadigd vet: 10.5
  • Koolhydraten: 0.0
  • Suikers: 0.0
  • Eiwitten: 16.7
  • Zout: 0.2
  • Artikelnummer: 8718272190320

    Meer weten over buikspek

    Buikspek is het vlees en het vet van de buik. Bij een groot stuk buikspek zie je de inkepingen waar de ribben hebben gezeten, maar ook de vliezen en het gladde stuk vlees dat richting de lies loopt. Buikspek is heel vet en zit daarom vol met smaak.

    Meer over buikspek

     

    Tips van chef Bas

    Van een stuk buikspek met zwoerd maak ik het liefst Pancetta van het spit. Door het vlees te vlinderen creëer je meer oppervlakte om te kruiden en wanneer je deze oprolt en opbindt.

    • Well-done 70ºC
    Vragen over producten of recepten?
    Chat met ThomAI
    ThomAI

    Maak je gerecht compleetLekker voor bij deze Varkens buikspek met zwoerd

  • Buikspek-met-zwoerd-blk-1-varken

    Varkens buikspek met zwoerd

    • Ca. 1 kg.
    • Online op voorraad
  • +
  • Angus & Oink – Rubba Rubba

    Angus & Oink – Rubba Rubba

    • Deep South Cajun Dust
    • Online op voorraad
  • Butcher Paper Pink Smokin' Flavours

    Butcher Paper Pink Smokin’ Flavours

    • Rechtstreeks uit de USA!
    • Online op voorraad
  • Meater plus+ (50 meter)

    Meater plus+ (50 meter)

    • Draadloze kerntemperatuurmeter
    • Online op voorraad
  • Totaal:

    15,95

    Kies de juiste accessoires

    ReceptenVoor je Varkens buikspek met zwoerd

    Buikspek low & slow

    • Niveau makkelijk
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Asian Sticky buikspek met gefrituurde bloemkool

    • Niveau gemiddeld
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 2 personen
    Low-en-slow-buikspek-met-zuurkool

    Low & slow buikspek met zuurkool

    • Niveau Gemiddeld
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 10 personen

    Maple buikspek

    • Niveau makkelijk
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 8 personen

    Sushi bowl sticky buikspek, kimchi en sushi rijst

    • Niveau gemiddeld
    • Gang Hoofdgerecht
    • Hoeveelheid 4 personen

    Veelgestelde vragen

    Varkens buikspek met zwoerd is een stuk vlees van 100% varkensvlees. Het heeft een gewicht van ongeveer 1 kg.

    Je bereidt Varkens buikspek met zwoerd door het zwoerd eerst in te snijden en vervolgens in een zoutlaag te leggen voor ongeveer 12 uur. Hierdoor wordt het vocht onttrokken uit het zwoerd waardoor je deze daarna mooi krokant kunt bakken. Het zwoerd heeft eerst een lage temperatuur nodig van ongeveer 140°C waarna deze krokant gebakken kan worden op 220°C.

    De benodigde hoeveelheid Varkens buikspek met zwoerd hangt af van de eetlust van de persoon. Voor een normale eter is 200-250 gram voldoende, een grote eter heeft 250-350 gram nodig en voor een meat lover is meer dan 350 gram aanbevolen.

    Om Varkens buikspek met zwoerd krokant te krijgen, moet het zwoerd eerst worden ingesneden en in een zoutlaag worden gelegd gedurende ongeveer 12 uur. Hierdoor wordt het vocht onttrokken. Vervolgens moet het zwoerd eerst op een lage temperatuur van ongeveer 140°C worden verwarmd om vervolgens bij 220°C krokant te worden gebakken.

    Varkens buikspek met zwoerd komt uit de buik van het varken. Het is 100% varkensvlees.

    Dé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!

    365 dagen bedenktijd + gratis retour

    500+ BBQ's op voorraad

    Gratis bezorgd vanaf €60 in BE en NL

    Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden

    BBQ's op afspraak geleverd

    9,2 uit ruim 8000 beoordelingen

    Shopping Secure gecertificeerd

    1000m2 beleving in hét BBQ Experience Center!

    Onze unieke service