Een wel heel smakelijk avg'tje: de traybake met kip, krieltjes en heerlijke groenten! En dat alles afgewerkt met feta voor een frisse, romige smaak. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden om deze traybake klaar te maken. Zo kun je ook afwisselend eten! Echt een gezonde topper die je keer op keer wilt maken!
Voorbereiding
Je kunt een traybake zo gek maken als je wilt je kan alleen met groentes werken, maar je kan bijvoorbeeld ook met rundvlees werken i.p.v. van kip. We beginnen met het maken van de rub. Eerst pak je de rubshaker erbij en daar doe je wat zout in en dit maal je fijn tussen je vingers. Vervolgens 1 theelepel peper, 2tl knoflookgranulaat, 2 theelepels geroosterd uienpoeder voor wat meer diepgang, 1 eetlepel paprikapoeder, ½ theelepel oregano, ½ theelepel tijm en ½ theelepel kaneel. Pak een vijzel en maal 1 theelepel fenegriek en voeg het toe in de rubshaker bij de andere kruiden. Vervolgens shake je de rub.
Traybake vullen
Begin met het wegsnijden van het overtollige vel en vet van de kippendijen. Vervolgens leg je de kip in de traybake en voeg je de kruiden toe aan de kip. Tussendoor reinig je de plank waar je de kip op hebt gesneden of pak een andere snijplank. Daarna snijd je de groenten, de ui en paprika in reepjes en voeg je de 200 gram krieltjes toe. Zo heb je een soort avg’tje alleen dan alles bij elkaar! Vervolgens snijd je de flespompoen, gebruik de bovenste helft, want deze is massief. Snijd de schil van de pompoen af. Daarna snijd je de pompoen in blokjes. Al deze ingrediënten doe je in de traybake en voeg je olijfolie toe. Vervolgens voeg je de zelfgemaakte rub nog eens toe.
Grillen & garen
Steek de BBQ aan en breng hem naar een temperatuur van rond de 200-220 graden, met een volledig indirecte opstelling. Na ongeveer 40 minuten is de kip goudbruin en zijn de groentes heerlijk gaar. Vervolgens voeg je nog wat stukken feta toe in de traybake en dit smelt en geeft een frisse, romige smaak. Dit laat je nog 10 minuten smelten. Opscheppen en smullen maar! Je kan hier natuurlijk ook alle kanten mee op bijvoorbeeld mais, courgette, aubergine toe of vervang het vlees door vis. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Smakelijk!
Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept
Fleur de sel van Beekum
Piramidezout
Online op voorraad
Gebroken zwarte peper van Beekum
Een zeer scherpe peper
Online op voorraad
Gemalen kaneel
Onmisbaar in de keuken
Online op voorraad
Gerookte paprikapoeder van Beekum
Voor fijne rooksmaak
Online op voorraad
Geroosterd uienpoeder van Beekum
fris, zoet en vol van smaak
Online op voorraad
Gietijzeren handvezel en stamper Petromax
Specerijen fijnmalen
Online op voorraad
Knoflook Granulaat van Beekum
voor een scherpzoete aroma
Online op voorraad
Olijfolie EVOO Neolea
Griekse extra vergine olijfolie
Online op voorraad
Oregano van Beekum
Krachtig, kruidig, en pittig
Online op voorraad
Rubshaker Smokin’ Flavours
Shake it
Online op voorraad
RVS braadschaal Smokin’ Flavours
Perfect voor in de BBQ of oven!
Online op voorraad
Tijm van Beekum
Een echte mediterrane smaakmaker!
Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Veelgestelde
vragen
Wat zijn de ingrediënten voor de Traybake kip?
De ingrediënten zijn: Kippendijen, 4 stuks, Flespompoen, ½ stuks, Rode uien, 2 stuks, Geblancheerde krieltjes, 200 gram, Rode paprika, 1 stuk, Groene paprika, 1 stuk, Feta, 100 gram, Neolea olijfolie, Rub, Paprikapoeder, 1 el, Uienpoeder, 2 tl, Knoflookpoeder, 2 tl, Oregano, ½ tl, Tijm, ½ tl, Peper, 1 tl, Fleur de sel, Fenegriek, 1 tl, Kaneel, ½ tl.
Welke benodigdheden heb ik nodig voor de Traybake kip?
De benodigdheden zijn een Braadschaal, Indirect systeem, Vijzel en een Rubshaker.
Hoelang duurt de bereiding van de Traybake kip?
De bereidingstijd is 1 uur.
Voor hoeveel personen is het Traybake kip recept?
Dit recept is voor 4 personen.
Hoe moeilijk is het om de Traybake kip te maken?
Het is makkelijk om dit gerecht te bereiden.
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.