Ben je op zoek naar een goede lunchtip en hou je van een beetje zoetigheid? Dan hebben wij het ideale recept voor je! Wentelteefjes zijn al lekker, maar deze variant is nog lekkerder! Combineer krentenbrood met wat appel, noten, mascarpone, poedersuiker, een goede BBQ en een lekkere middag in het weekend. Wat wil je nog meer?

Je wilt natuurlijk wel dat je wentelteefjes goed krokant zijn, dit gaat het beste op een vlakke bakplaat, zoals bij de OFYR of een Traeger Ranger. Wanneer je een kamado hebt, kan je een gietijzeren plancha gebruiken. Deze zijn handig om groentes, een eitje, vis of burgers mee te bakken. Met de platte kant krijg je maximale toast en dus ook de optimale smaakbeleving. Met de geribbelde kant heb je minder contact, maar wel een mooie grillstreep. In dit recept gebruiken we beide kanten.

Voorbereiding

Als eerste gaan we de kamado verwarmen tot 150-170 graden Celsius directe hitte. Bovenin de kamado kan meteen de gietijzeren plancha geplaatst worden, zodat deze rustig warm kan worden. Vervolgens meng je in een schaal de eieren, melk, kaneel en het zout goed door elkaar, schil je de appel, verwijder je het klokhuis en snij je de appel in partjes.

Wentelteefjes

Voor het grillen van de wentelteefjes starten we met de vlakke kant van de plancha. Hier smelt je eerst een beetje roomboter in. Vervolgens leg je de eerste snee krentenbrood in je beslag en keer hem na een paar tellen om met een tang. Daarna leg je het brood op de gietijzeren plaat en dit herhaal je vervolgens ook bij de volgende broodsnede. Wanneer de wentelteefjes aan de onderkant mooi bruin zijn geworden, kan je hem omwentelen en de andere kant ook mooi bruin laten bakken. Sluit tussendoor de kamado om te voorkomen dat het vuur onnodig te hoog oplaait. Bak de rest van het krentenbrood.

Vervolgens roast je de hazelnoten met een scheutje maple syrup kort aan en draai je de plancha, zodat de geribbelde kant boven ligt. Ook deze kant vet je in met een beetje roomboter. Grill de appel om en om, totdat er mooi grillstrepen ontstaan.

Opmaak

Op ieder bord leg je twee krentenbrood wentelteefjes, vervolgens verdeel je de gegrilde appelpartjes en schep je de mascarpone erbij en voorzie deze van wat kaneel.

Hak de hazelnoten grof en strooi deze met wat rozijnen er over. Om dit een echte lekkere en zoete lunch te laten zijn, gaat er nog wat honing en poedersuiker over.

Tip! Deze accessoires kan je gebruiken bij dit recept

  • Burger flipper Smokin’ Flavours

    • Online op voorraad
  • Gietijzeren plancha plaat

    Gietijzeren plancha plaat Big Green Egg

    • Online op voorraad
  • Smoking-Flavours-handschoenen-pose

    Handschoenen 2 stuks Smokin’ Flavours

    • Too hot to handle?
    • Online op voorraad
  • Siliconen tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Gesneden krentenbrood

  • Eieren, 2 stuks

  • Melk, 200 ml

  • Kaneel, 1 tl

  • Zout, 1 snufje

  • Boter

  • Zoete appel, 1 stuk

  • Hazelnoten

  • Maple syrup

  • Rozijnen

  • Poedersuiker

  • Mascarpone, 250 gram

  • Honing

  • Benodigdheden

  • Multilevel systeem

  • Plancha

  • Tang

  • Matthijs Kannekens

    Geschreven door:

    Het is mooi om culinaire grenzen op te zoeken en uit te proberen. De barbecue speelt hier een grote rol in. Het leukste is als dit kunt delen met anderen. Dit doe ik via recepten, proeverijen en demo’s .

    Bekijk team BBQ