Barbecue aansteken
Vul je barbecue met houtskool, steek dit aan en maak de barbecue gereed voor direct grillen op hoge temperatuur. Zorg voor een temperatuur van rond de 200 oC. Plaats het rooster en laat deze ook goed heet worden.
Groente voorbereiden
Snijd de lente-ui horizontaal doormidden, de rode peper in ringen en de knoflook in plakjes. Snijd vervolgens plakken van de helft van de citroen.
De dorade vullen
Pak nu je dorade erbij. Dep de filets een beetje droog met wat keukenpapier en bestrooi de binnenkant met de Angus & Oink Lemon Pepper Seafood rub. Pak nu 1 filet erbij, verspreid ¼ van de gesneden knoflook over het witte vlees, leg hier 4 halve stengels lente-ui op, gevolgd door wat ringen rode peper en twee plakken citroen gevolgd door weer ¼ van de gesneden knoflook.
Leg nu een andere filet met het witte vlees naar beneden bovenop de groente en knoop het vast met opbindtouw. Dit doen we zodat het pakketje makkelijk te transporteren is naar de Flat Rack zonder dat het uit elkaar valt. Herhaal dit met de andere twee filets en de overgebleven groente.
Mocht je dit recept met hele dorade gaan maken. Strooi de rub dan in de buikholte en stop deze vol met de gesneden groentes. Opbindtouw is in de geval niet nodig om de vis zonder problemen in de Flat Rack te leggen.

Het grillen der vissen
Als de gevulde dorades in de Flat Rack liggen klap je deze dicht. Hang de flat rack vervolgens in je rotisserie en gaar de vis boven direct vuur voor ca. 5-6 minuten. Als je hele dorades gebruikt kun je 10 á 15 minuten per kant aanhouden.

Serveren
Als de vis mooi gaar is en de huid lekker gebruind en krokant, kun je de vis uit de barbecue en de flat rack halen. Doe dit met behulp van hitte bestendige handschoenen want de Flat Rack is natuurlijk piping hot! Maak de Flatrack open en leg de gevulde dorades op een bord. Sprenkel er wat citroensap van de overgebleven citroen over en leg er wat extra citroen bij.
Serveer met een frisse salade zoals de zoetzure venkelsalade uit dit recept en een lekker glas rosé.
Santé!