Welke BBQ-rubs moet ik gebruiken voor bij mijn spareribs? Wat past het beste bij pulled pork of bij een lekker stuk rundvlees? Dit zijn vragen die wij regelmatig voorbij horen komen in de showroom. Eerder hebben we al uitgelegd hoe je de beste BBQ-rub kiest. Nu delen we graag onze favorieten rubs met jou!
Maak kennis met onze favoriete BBQ-rubs, de absolute top drie voor spareribs, pulled pork en rundvlees! Met deze rubs zit je sowieso goed!
De beste BBQ-rubs
VOOR SPARERIBS
Voor spareribs zijn er tal van opties, maar onze absolute favorieten zijn BXC pork power, Angus & Oink – Sweet Bones and Butts en de Meat Church – Honey Bacon BBQ Rub. De BXC Pork Power is gemaakt om het volle smaakprofiel van varkensvlees te versterken. Komijn, paprika en cayenne zorgen voor een kruidige punch met een vleugje rook en pit. Ideaal voor low & slow pulled pork, een pork roast of sticky spareribs. Krachtig, hartig en vol karakter. Voor jou ontwikkeld door onze eigen chefs, gebaseerd op jarenlange ervaring met vuur en smaak. De Sweet Bones and Butts-rub van Angus & Oink is een heerlijk zoete rub die gemaakt is van de fijnste suikers: Javaanse suiker en ahornsuiker, perfect voor als je wat zoetere ribs wilt! Met bacon smaakt alles beter, daarom is de Honey Bacon BBQ Rub van Meat Church een van onze favorieten. Heerlijk om de bacon smaak van je spareribs te versterken.
De beste BBQ-rubs
VOOR PULLED PORK
Wil je pulled pork maken? Dan zijn BXC All Purpose Hero, Angus & Oink – Cherry Crush en Bad Byron’s Butt Rub geweldige opties om te proberen. De BXC all purpose hero is de held van elke BBQ. Paprika, knoflook, ui en een vleugje bruine suiker zorgen voor een zoet-kruidige basis met een subtiele rooksmaak. Heerlijk op kip, pulled pork, steak of spareribs – en trouwens ook top op groenten. Veelzijdig, vertrouwd en altijd lekker. Voor jou ontwikkeld door onze eigen chefs – gebaseerd op jarenlange ervaring met vuur en smaak. De Bad Byron Butt Rub is door de gerookte jalapeño een wat pittigere rub en door de perfect uitgebalanceerde kruidenmix perfect voor de pulled pork. Wil je liever een wat zoetere optie? Probeer dan eens de Cherry Crush van Angus & Oink, deze combineert heerlijk met de cola BBQ-saus van Saus.Guru! Deze rub raden we dan ook aan bij de wat mooie vetter stuk vlees.
De beste BBQ-rubs
VOOR RUNDVLEES
Als je de koning van de steaks wilt zijn, dan zijn BXC Beef Blend, Angus & Oink – Gaucho, en Dirty Cow van Angus & Oink jouw geheime wapens. De Beef Blend tilt je gerecht naar een hoger niveau. De combinatie van hartig, zoet en een vleugje pit maakt dit een echte smaakbom met karakter. En eerlijk? Je gasten raden nooit dat koffie je geheime wapen is. De Gaucho-rub van Angus & Oink is de smaakmaker voor het grillen van steaks, een alternatief voor zout en peper. Je kunt het ook mengen met een flinke scheut olijfolie en een scheutje citroen voor een kruidige dressing. De Gaucho rub is wat groffer, daarom is die ook perfect voor rundvlees, omdat die vaak wat meer structuur kunnen gebruiken. Wat de Dirty Cow zo bijzonder maakt, wat mij betreft, is dat er gedroogde koffie in zit i.c.m. sojasaus. Een smaak die je niet snel verwacht, maar waanzinnig lekker is. Het heeft een prachtige mix van zoet, zout, zuur en umami.
Eet smakelijk!
Ben je er nog steeds niet aan uit welke rub je wilt gebruiken of heb je deze allemaal al een keer gebruikt en wil je verder experimenteren? Kom dan eens langs in onze showroom, onze chefs geven je graag advies. Ook online geven we je graag advies!