Het beste van 2 werelden; whisky & barbecue! Whisky & bbq zijn een perfecte combinatie… Doe je ogen dicht en stel het je even voor: de geur van geroosterd vlees, de geur van je favoriete whisky. Loopt het water al in je mond?
Daarom presenteren wij in samenwerking met whisky-speciaalzaak DH17 een avondvullend programma waarin je vooral zélf aan de slag zult gaan met Big Green Egg’s en Kamado’s etc., waar je de fijne kneepjes van het barbecueën leert, gaat genieten van zelf bereid eten én waar we tussendoor gaan genieten van 5 prachtige whisky’s. We hebben de allerbeste whisky voor je uitgekozen, zodat je optimaal kunt genieten! De whisky wordt apart geserveerd, maar daarnaast hebben we ook nog frisdrank of alcoholvrije drankjes, zodat er voor ieder wat wils is en iedereen een verantwoorde ervaring heeft tijdens de workshop. Het beste van 2 werelden; eten & whisky drinken… Helemaal top!
De workshop
In deze workshop gaan we fantastische whisky combineren met verschillende BBQ-technieken en gerechten. We bereiden vier gangen waarbij whisky als ingrediënt natuurlijk niet mag ontbreken. Je maakt elke gang volledig zelf, onder begeleiding van de chef. Tussendoor vertelt de sommelier je graag alles over de geschiedenis van whisky, de productiemethoden, de smaakprofielen… en ze staat meer dan open voor al je vragen! En het blijft niet alleen bij praten; we gaan die heerlijke whisky’s ook zelf ervaren tijdens de proeverij.
De workshop
In deze basisworkshop gaan we dus fantastische whisky combineren met verschillende BBQ technieken en gerechten. Dit doen we met het koken van 4 gangen waar whisky als ingrediënt uiteraard niet in mag ontbreken. Je maakt de volledige gangen volledig zelf onder begeleiding van de chef. Tussendoor vertelt Elise je graag alles over de historie van whisky, de processen, de smaken.. en ze staat meer dan open voor al je vragen! En het blijft niet alleen bij woorden, we gaan die heerlijke whisky’s ook ervaren tijdens de proeverij.
Wat komt er aan bod?
De basis van BBQ: smaken, temperaturen, technieken en accessoires
De achtergrond van whisky
Distilleerproces en smaakbeïnvloeding
Hoe je whisky pairt met een BBQ-gerecht
Vier volledige gangen die je zelf gaat bereiden
4 complete gangen die je zelf gaat klaarmaken
Over DH17
DH17 is al meer dan tien jaar dé specialist op vlak van whisky in de omgeving. Gevestigd in Bergen op Zoom en onder meer erkend als Ardbeg Embassy, Official Chichibu Store en Bowmore Partner Store. “Met een zeer uitgebreid, bijzonder én veelzijdig assortiment vallen we op bij de echte liefhebber. Onze persoonlijke benadering en uitgebreide kennis van wat er leeft in onze ‘business’ maken dat onze klanten graag blijven terugkomen voor advies en tips. Wij zijn je ideale adres voor die ene unieke fles of dat prachtige cadeau!” – Elise van Tol, www.dh17.nl
Over BBQ Experience Center
Mensen enthousiasmeren om met buiten koken te starten en vervolgens helpen om gerechten op een hoger niveau te krijgen. Hier doen we alles voor, dit is onze passie! De naam BBQ Experience Center zegt het al, een uniek BBQ concept vol met beleving. Mensen enthousiasmeren om met buiten koken te starten en vervolgens helpen om gerechten op een hoger niveau te krijgen. Met deze grote passie, kennis en enthousiasme word je meegenomen in de wereld van barbecue. Een oude jenever fabriek is omgebouwd tot showroom, keuken en workshopruimte voor alles op het gebied van buiten koken.
Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop!
Heb je al eens een workshop bij ons gevolgd? Dan weet je dat je in één van onze schorten de heerlijkste gerechten staat te bereiden. Voor ons is zo’n schort het perfecte aandenken aan die fijne ervaring. Daarom krijg je vanaf nu, na het volgen van een workshop, een gratis schort ter waarde van € 29,90 mee naar huis! Het schort heeft een handige zak vooraan en is beschikbaar in twee kleuren. Natuurlijk staat ons BBQ Experience Center logo er trots op.
Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Schenk dan een workshop met onze workshop cadeaubon!
Praktische info
Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.
Hoe werkt het reserveren?
Je reserveert nu altijd voor minimaal 2 personen op een werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons een berichtje. Kies hier boven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je een product toe in je winkelmand (bovenin je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen reserveer & betaal je voor de workshop. Hierna is je boeking bevestigd.
Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂
De prijs is all-in. Wij regelen alles, de workshops zijn inclusief alle accessoires die je nodig hebt, de beste kwaliteit ingrediënten en uiteraard de kamado’s. Ook zorgen we voor bijpassende drankjes zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. We werken niet met een beperking in aantal consumpties. Het gaat bij de workshop uiteraard wel om het (leren) koken 🙂
We leggen een hoop uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in verschillende bereidingen. Bovendien krijg je de recepten die we maken thuis gestuurd na afloop zodat je het nog eens over kunt doen!
Locatie & parkeren
De workshops worden gehouden in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle oude melkfabriek. Een grote sfeervolle nomade tent zorgt ervoor dat we met alle weersomstandigheden lekker aan de slag kunnen! Mocht het wat frisser buiten zijn is het wel slim om je hierop te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent. Je kunt voor de deur gratis parkeren!
Kleine lettertjes
Zoals ieder bedrijf ontkomen ook wij niet aan bepaalde voorwaarden. Deze zijn niet spannend maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is om jezelf kort voor de workshop af te melden, we hebben dan namelijk een plaats gereserveerd voor je en inkopen al gedaan. Je mag kosteloos annuleren tot 7 dagen voor aanvang
Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops en in het bijzonder artikel 17, welke je kunt vinden op de pagina algemene voorwaarden.
Whisky & BBQ workshop
Proef de sfeer
Geweldig! Super leuke en heerlijke workshop gehad, veel geleerd en super goed geregeld. Een echte aanrader!
Danny Loch Workshopdeelnemer Whisky & BBQ workshop
Prima workshop gevolgd. Goed uitgelegd en top locatie. Iedereen is heel vriendelijk en hulpvaardig. Ik raad het echt aan om hier een workshop te volgen.
Workshop Whisky & BBQ workshop Is altijd inclusief
De allerbeste kwaliteit ingrediënten
Begeleiding van een professionele chef
Whisky proeverij: drank&spijs combinaties
Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
Heel veel gezelligheid :)
Ontmoet
Onze chefs
Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.
Brent van Lommen
Chef BBQ Experience Center
Na jarenlang zijn eigen bar te hebben gerund, waar hij voornamelijk kleine tapas en drankjes serveerde, voelde het als de juiste tijd om achter de BBQ te staan! Zijn voorkeur gaat uit naar het bereiden van grote stukken vlees, waardoor er een prachtig pronkstuk op tafel verschijnt!
Wouter Cornet
Vestigingsmanager Leuven
In zo'n 30 jaar heeft Wouter zo'n beetje alle stadia van de horeca doorlopen, van traiteur tot de gastronomische sterrenkeuken. BBQ is daarin altijd wel een lichtpuntje geweest waarin je qua bereidingstechnieken out of the box kon denken. Zijn kennis en ervaring zet hij nu maar al te graag om in de BBQ wereld, spreek hem dus gerust eens aan over jouw favoriete gerecht!
BBQ Experience Center. Home of BBQ!
Onze unieke workshop locatie
In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.
Whisky & BBQ workshop
Houd me op de hoogte
Staat er geen geschikte datum voor je bij? Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.