Zin in iets nieuws van de BBQ dat nét even anders is? Deze Koreaanse noodlesalade met sticky pork belly burnt ends is een echte smaakbom die perfect past bij een zomerse avond in de tuin. Fris, pittig, zoet én lekker, kleverig precies zoals je het wilt.

Voorbereiding sticky burnt ends

Je snijdt het buikspek in blokken van ongeveer 3 x 3 cm. Wrijf de blokken rondom in met de Korean Heat rub en laat ze minimaal een kwartier intrekken. Dit mag ook langer, als je de tijd hebt. De rub zorgt voor een mooie smaakbasis én een lekkere bark.

bxc-rubs-lifestyle-recept_lowres-rub_burnt_ends

Sticky burnt end op de BBQ

Je stelt de BBQ in op een volledig indirecte opstelling met een dome-temperatuur van 130°C. Vervolgens leg je de buikspekblokjes op een rooster met daaronder een lekbak. Gaar het vlees rustig indirect voor zo’n 2 tot 2,5 uur, tot het zacht begint te worden en een mooi kleurtje heeft. Daarna haal je de blokjes van de BBQ en doe je ze in een aluminium schaal of lekbak XL. Voeg de Royal Umami saus toe en meng alles goed door elkaar. Dek de schaal af met BBQ & Grill folie en zet hem terug op de BBQ. Laat nog eens 30 tot 45 minuten doorgaren tot het buikspek supermals is en de saus kleverig is geworden. Haal de folie er op het einde eventueel even af voor extra karamellisatie. Zodra de burnt ends klaar zijn, kun je ze eventueel nog even in een skillet boven directe hitte zetten voor een crispy randje.

bxc-rubs-lifestyle-recept_burnt_ends_bbq

Noodle salade

Vervolgens kook je de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Je spoelt ze koud af en laat ze goed uitlekken. Daarna meng je in een grote kom de noedels met de mango, komkommer, bosui, chili oil, Tomasu Sweet & Spicy, limoensap en -rasp, sesamolie en een klein snufje Korean Heat rub. Schep alles luchtig om. Strooi vlak voor het serveren de geroosterde cashewnoten eroverheen voor crunch.

Serveren

Je serveert de warme burnt ends naast de frisse salade op een houten plank of in een grote schaal. Geef er eventueel wat extra chili oil of limoenpartjes bij. Perfect voor een zomerse BBQ met pit en karakter.

bxc-rubs-lifestyle-recept_resultaat_burnt_ends

Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept

  • Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin' Flavours

    Aluminium bakken wegwerp druippan rond 5 stuks Smokin’ Flavours

    • Grill, eat & throw away
    • Online op voorraad
  • Smokin' Flavours aluminium bakken medium 10 stuks

    Aluminium bakken XL 5 stuks Smokin’ Flavours

    • Als druippan of serveerschaal
    • Online op voorraad
  • Buikspek-zonder-zwoerd-blk-1-varken

    Buikspek zonder zwoerd

    • Ca. 1 kg.
    • Online op voorraad
  • bxc-korean-heat

    BXC Korean Heat rub

    • Perfect voor spicy ribs, kip en steaks
    • Online op voorraad
  • BBQ-Grill-Folie-BXC

    Grill & BBQ aluminiumfolie

    • Speciaal voor de BBQ
    • Online op voorraad
  • Krokante chili olie Lao gan ma

    Krokante chili olie Lao gan ma

    • De enige echte sambal
    • Online op voorraad
  • Royal-umami-saus-guru

    Saus.Guru BBQ Saus Royal Umami

    • The Asian collection
    • Online op voorraad
  • Stalen wok Monolith

    Stalen wok Monolith

    • Met houten handvat
    • Online op voorraad
  • tomasu-soy-sauce-spicy

    Tomasu Sweet Spicy sojasaus 200 ml

    • 24 maanden gerijpt
    • Online op voorraad
  • Wokhouder RVS Classic Monolith

    Wokhouder RVS Classic Monolith

    • Centreer hitte voor optimaal wok resultaat
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • 𝗕𝘂𝗿𝗻𝘁 𝗘𝗻𝗱𝘀:

  • Buikspek, 1kg

  • BXC Korean Heat BBQ rub

  • Royal Umami, 1dl

  • 𝗦𝗮𝗹𝗮𝗱𝗲:

  • Eiernoedels, 200 gram

  • Mango, 1 stuk

  • Bosuitjes, 3 stuks

  • Komkommer, ½ stuk

  • Crispy chili oil, 2 el

  • Tomasu Sweet & Spicy, 2 el

  • Limoen, 1 stuk

  • Sesamolie, 2 el

  • Cashewnoten geroosterd, 50 gram

  • Korean Heat rub

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ