Zin in iets nieuws van de BBQ dat nét even anders is? Deze Koreaanse noodlesalade met sticky pork belly burnt ends is een echte smaakbom die perfect past bij een zomerse avond in de tuin. Fris, pittig, zoet én lekker, kleverig precies zoals je het wilt.
Voorbereiding sticky burnt ends
Je snijdt het buikspek in blokken van ongeveer 3 x 3 cm. Wrijf de blokken rondom in met de Korean Heat rub en laat ze minimaal een kwartier intrekken. Dit mag ook langer, als je de tijd hebt. De rub zorgt voor een mooie smaakbasis én een lekkere bark.
Sticky burnt end op de BBQ
Je stelt de BBQ in op een volledig indirecte opstelling met een dome-temperatuur van 130°C. Vervolgens leg je de buikspekblokjes op een rooster met daaronder een lekbak. Gaar het vlees rustig indirect voor zo’n 2 tot 2,5 uur, tot het zacht begint te worden en een mooi kleurtje heeft. Daarna haal je de blokjes van de BBQ en doe je ze in een aluminium schaal of lekbak XL. Voeg de Royal Umami saus toe en meng alles goed door elkaar. Dek de schaal af met BBQ & Grill folie en zet hem terug op de BBQ. Laat nog eens 30 tot 45 minuten doorgaren tot het buikspek supermals is en de saus kleverig is geworden. Haal de folie er op het einde eventueel even af voor extra karamellisatie. Zodra de burnt ends klaar zijn, kun je ze eventueel nog even in een skillet boven directe hitte zetten voor een crispy randje.
Noodle salade
Vervolgens kook je de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Je spoelt ze koud af en laat ze goed uitlekken. Daarna meng je in een grote kom de noedels met de mango, komkommer, bosui, chili oil, Tomasu Sweet & Spicy, limoensap en -rasp, sesamolie en een klein snufje Korean Heat rub. Schep alles luchtig om. Strooi vlak voor het serveren de geroosterde cashewnoten eroverheen voor crunch.
Serveren
Je serveert de warme burnt ends naast de frisse salade op een houten plank of in een grote schaal. Geef er eventueel wat extra chili oil of limoenpartjes bij. Perfect voor een zomerse BBQ met pit en karakter.
Tip! Deze producten kan je gebruiken met dit recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ