Voorbereiding pulled pork
Begin met het aansteken van de BBQ en breng deze naar een temperatuur van 120 graden met daarin een volledig indirecte opstelling erin. Terwijl de BBQ op temperatuur komt, rub je de varkensnek royaal in met Pigasus rub en laat je dit enkele minuten intrekken.
Pulled pork op de BBQ
Je plaatst de varkensnek vervolgens in de kamado met daaronder een lekbak gevuld met water en enkele eiken rookchunks tussen de gloeiende kolen. Je rookt de varkensnek vervolgens voor ca. 30 minuten. Iedere 30 minuten spray je met water op het vlees, zodat er een goede bark ontstaat. Je rookt het vlees tot hij een kern van 65 graden heeft bereikt. Daarna pak je hem in met BBQ & grill folie en voeg je een aantal klontjes roomboter toe en een scheut BXC Original BBQ saus toe. Zo gaar je het vlees verder tot een kern van 95 graden. Wanneer het vlees deze kerntemperatuur heeft bereikt laat je hem 60 minuten rusten in de koelkast of thermobox.
Serveren
Haal het vlees uit de frigo of thermobox en haal het vlees uit het aluminium, maar laat de ontstane jus in het pakje dat gebruiken we later! Je plukt het vlees vervolgens met de meatclaws uit elkaar, wanneer je wat vetknobbels tegenkomt haal je die eruit. Vervolgens voeg je de ontstane jus toe aan de pulled pork en wat extra BBQ saus tot een smeuïge pulled pork. En dan? De mogelijkheden zijn eindeloos! Maak een klassiek pulled pork broodje, ga voor loaded fries, of verzin je eigen gerecht.
Tip: Maak altijd wat meer pulled pork, dit kan je namelijk perfect invriezen en op een later moment op eten!