Ork ork ork, soep maak je met een…? BBQ! Vlees, vis en groentes gaan super op een BBQ, waarom dan niet je soeppan erop. Een heerlijke donkere rook en rooster smaak aan je soep. Je kunt dit recept helemaal op de bbq maken of deels op de bbq en fornuis. Wanneer je dit recept volledig op de bbq maakt let dan op dat je of een gietijzeren pan of een soeppan zonder plastic handvaten gebruikt ivm de hitte.

Bereidingswijze

Stook de kamado op naar 170 graden. Leg de pastinaken en uien op een rooster boven de kolen. Hou 1 pastinaak apart. Je kunt er voor kiezen een plate setter te gebruiken zodat de groenten langzamer garen maar omdat je de groentes nog in de schil hebt is het niet erg als ze wat zwart worden. Dit halen we er later af.

Laat de pastinaken en uien gaar worden. Snij nu alvast de knoflook fijn. Snij de overgebleven pastinaak in kleine blokjes en bak deze kort op, zet deze daarna apart. Hou 4 takjes rozemarijn apart als garnering. Pluk de overige takjes rozemarijn zodat je alleen nog de uiteinden hebt.

Wanneer de groenten gaar zijn haal deze van de kamado af. Pel de uien nu en snij deze in stukken. Snij de pastinaken in de lengte door en lepel alles uit de schil. Haal nu van het rooster eraf en plaats een pan boven de kolen. Doe hier een scheut olijfolie in en fruit de knoflook voeg nu de uien en rozemarijn toe. Laat dit mee fruiten.

Voeg nu de pastinaak, water en room eraan toe. Laat dit aan de kook komen. Pureer dit nu glad. Maak nu de smaak af met peper en zout.

Voor de garnering

Pak de apart gezette pastinaakblokjes, knip de cressen af (tip leg deze op een vochtige keukenrol dan blijven ze mooier).

Doe de soep in een kom garneer af met de cressen en blokjes. Snij hier nu wat krul peterselie overheen. En leg de apart gehouden rozemarijntakjes erop, voor effect kun je deze nog even kort branden zodat ze gaan roken en geur afgeven.

Eet smakelijk!

Dennis Werner

Geschreven door:

Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

Bekijk team BBQ