Entrecote is zo’n klassieker waar je bijna niet de mist mee in kunt gaan. Lekker veel smaak, een mooie structuur en dat randje vet… precies wat je wil op de BBQ. Leg hem op het rooster met een beetje aandacht en je hebt in no-time een topmaaltijd.

Voorbereiding van de entrecote

Je begint met het aansteken van de BBQ aan en richt hem in met een half directe, half indirecte opstelling. Gebruik bij voorkeur een gietijzeren rooster aan de directe kant dat geeft straks die mooie grillstrepen. Laat de dome temperatuur oplopen tot 220 °C en geef het rooster de tijd om goed op te warmen.

Chimichurri maken

Maak de chimichurri op zodat de smaken beter door de olie worden opgenomen. Rits de blaadjes tijm van de takjes en haal ook de blaadjes van de peterselie en koriander. Snij dit goed fijn, tenzij je voorkeur hebt voor een hakmolen. Kneus de knoflooktenen, verwijder de buitenkant en snij ook de knoflook fijn. Doe de fijn gehakte kruiden en knoflook in een schaaltje. Voeg het sap van de limoen toe. Door de limoenen eerst te kneuzen, door ze met druk op tafel te rollen, zal er straks meer sap vrij komen.

Meng de olijfolie toe tot de chimichurri op gewenste dikte is. Er mag nog wat peper en zout bij en proef dan of het geheel goed op smaak is. Voor een pit geef ik de optie om een fijn gesneden rode peper (gedeeltelijk) toe te voegen of wat chillivlokken. De chimichurri mag krachtig zijn, maar door de koriander en limoen ook weer heerlijk fris.

Entrecote op de BBQ

Tijd om te gaan garen! Je legt de entrecote eerst op het indirecte gedeelte van de BBQ. Sluit het deksel en laat het vlees langzaam garen tot het een kerntemperatuur van 48 °C bereikt. Dit duurt even, maar zo blijft de structuur mooi en krijg je straks een fijne balans tussen sappigheid en bite.  Daarna ga je de entrecote afgrillen. Zodra de gewenste kerntemperatuur is bereikt, verplaats je de entrecote naar het directe gedeelte, op het hete gietijzeren rooster. Gril beide kanten kort aan tot je die mooie, donkere grill strepen ziet. Dit geeft een lekker korstje zonder dat het vlees overgaar wordt. Je haalt de entrecote van de BBQ en laat hem een paar minuten rusten op een snijplank, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Zo verdelen de sappen zich mooi door het vlees.

Serveren

Snijd de entrecote haaks op de draad in mooie dunne plakken. Gewoon zo serveren is al top, maar een beetje grof zeezout en een schep chimichurri doen is ook niet vervelend! Smakelijk!

Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept

  • van-beekum-specerijen-peper-zwart-gebroken

    Gebroken zwarte peper van Beekum

    • Een zeer scherpe peper
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-koriander-gemalen-ketoembar.

    Gemalen koriander van Beekum

    • You hate or you love it
    • Online op voorraad
  • Olijfolie-EVOO-100ml-Neolea

    Olijfolie EVOO Neolea

    • Griekse extra vergine olijfolie
    • Online op voorraad
  • Runder-Entrecôte-Simmentaler-0.25KG-CLOSE

    Runder entrecote

    • Ca. 250 gram of 1 kg.
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin' Flavours

    RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-tijm-heel

    Tijm van Beekum

    • Een echte mediterrane smaakmaker!
    • Online op voorraad
  • zeeuwsche-zoute-wakame-glazen-pot

    Wakame Zout Zeeuwsche Zoute

    • Zout uit de Oosterschelde
    • Online op voorraad
Vragen over producten of recepten?
Chat met ThomAI
ThomAI

Ingrediënten

  • Entrecote, 250 gram

  • Peper

  • Zout

  • 𝗩𝗼𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝗰𝗵𝗶𝗺𝗶𝗰𝗵𝘂𝗿𝗿𝗶

  • Olijfolie

  • Tijm, 1 bosje

  • Peterselie, 1 bosje

  • Koriander, 1 bosje

  • Knoflook, 2 teentjes

  • Limoen, 1/2 stuk

  • Rode Peper, 1 stuk

  • Benodigdheden

  • Halve maan hitteschild

  • Halve maan rvs rooster

  • Hitteschild

  • Halve maan gietijzeren rooster

  • RVS tang

  • Snijplank

  • Aluminiumfolie

  • Peper en zout molen

  • Veelgestelde vragen

    De ingrediënten zijn: Entrecote, 250 gram, Peper, Zout. Voor de chimichurri heb je nodig: Olijfolie, Tijm, 1 bosje, Peterselie, 1 bosje, Koriander, 1 bosje, Knoflook, 2 teentjes, Limoen, 1/2 stuk, Rode Peper, 1 stuk.

    De benodigdheden zijn: Halve maan hitteschild, Halve maan rvs rooster , Hitteschild, Halve maan gietijzeren rooster , RVS tang , Snijplank, Aluminiumfolie, Peper en zout molen.

    De bereidingstijd is 20 minuten.

    Het is makkelijk om te bereiden.

    Het recept is voor 2 personen.

    Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ