Een verrassende variant op de klassieke Croque Madame van de barbecue. Met de perfecte combinatie van smeuïge bechamelsaus, sappige beenham, gesmolten kaas en een sunny side up eitje, zul je versteld staan van de heerlijke smaken die van je BBQ afkomen. Dit gerecht is perfect voor een ontspannen brunch, lunch of zelfs een stevige maaltijd. Dus stook het vuur op, zorg voor een goede grilltemperatuur en bereid je voor op een culinair avontuur.

Voorbereiden

Verwarm de BBQ tot een temperatuur van ongeveer 180°C en bereidt deze voor op indirect grillen. Wanneer de BBQ op temperatuur is, leggen we het brood erin om alvast voor te roosteren. Ook leggen we de skillets er vast in om voor te verwarmen.

Croque Madame bereiden

Leg de sneetjes brood op een snijplank en beleg twee sneetjes eerst met een deel van de geraspte kaas en dan met de beenham. Leg nu de cheddar erop en de rest van de geraspte kaas. Breng op smaak met Mother of All Rubs van Saus.Guru.

Plaats de sandwiches in de skillet sluit de deksel. Laat ze ongeveer 5 minuten grillen, of tot de kaas gesmolten.

croque-madame-recept

Terwijl de sandwiches op de BBQ liggen, bereid je de bechamelsaus voor. Smelt 25 gram roomboter in een steelpannetje op de BBQ of snel op het fornuis. Voeg de bloem toe en roer goed met een garde tot het een gladde pasta vormt (roux) en voeg geleidelijk de melk toe terwijl je blijft roeren, zodat er geen klontjes ontstaan. Blijf roeren totdat de saus dikker wordt. En de gewenste dikte heeft.

Giet de bechamelsaus nu over de Croq’s in de skillet heen en gaar deze en hak vervolgens de peterselie fijn en snijd de bosui in dunne ringen. Vervolgens verhit je in de tweede skillet 10 gram roomboter en bak je de eieren naar wens en breng op smaak met zout en peper.

Haal met een spatel de Croq’s van de BBQ en leg ze op een bord. Doe het eitje erop en bestrooi met peterselie en bosui. Serveer de heerlijke Croque Madame direct van de BBQ en geniet van de smaakvolle combinatie van gesmolten kaas, romige bechamelsaus en een perfect gebakken ei.

Croque-Madame-recept

Tip! deze producten kan je gebruiken bij dit recept

  • Brute Forged koksmes

    • Leverbaar met iets langere levertijd
  • Smoking-Flavours-skillet 25cm-pose

    Gietijzeren skillet pan Smokin’ Flavours

    • Je meest veelzijdige bbq tool
    • Online op voorraad
  • RVS tang Smokin’ Flavours

    • Turn it like a pro
    • Online op voorraad
  • SG078-4-Mother-Of-All-Rubs-210gr

    Saus.Guru pitmaster rub – Mother of all rubs

    • Pitmaster collection
    • Helaas, momenteel niet leverbaar
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Grof gesneden brood, 4 stuks

  • Beenham, 150 gram (6 plakjes)

  • Eieren, 2 stuks

  • Geraspte, 150 gram

  • Cheddar, 4 plakken

  • Mother of all rubs, naar smaak

  • Roomboter, 25 gram

  • Bloem, 25 gram

  • Melk, 250 ml

  • Verse peterselie, 8 gram

  • Bosui, 50 gram

  • Roomboter 10 gram

  • Benodigdheden

  • Koksmes

  • Snijplank

  • BBQ-tang of pincet

  • Skillet 2x groot genoeg voor 2 tosti's

  • Spatel

  • Garde

  • Steelpannetje

  • Litermaat

  • Dennis Werner

    Geschreven door:

    Nooit inspiratie gebrek. Knoop een gesprek met Dennis aan en hij zal je alle mogelijkheden qua technieken en ingrediënten enthousiast vertellen. Fulltime bezig met BBQ & werkt bij saus.guru.

    Bekijk team BBQ