Chili con carne, of zoals Thomas het zegt: niet zomaar een chili, een kapot lekkere chili. Een heerlijk verwarmend recept voor de koude herfstachtige dagen. Thomas legt in je in de video uit hoe je dit gerecht stap voor stap maakt.

Voorbereiding

We starten met het verwarmen van de BBQ, dit doe je tot een temperatuur van 200 graden. Zodra de BBQ de gewenste temperatuur bereikt heeft, plaats je de fire pan zonder de deksel en laat deze goed voorverwarmen. Tegelijkertijd leg je het halve maan gietijzeren rooster naast de fire pan en rooster je hierop de rode paprika’s voor een heerlijk gerookte smaak. Snipper ondertussen de ui, hak de knoflook en snij de chilli pepers en de chipotle peper. 

  • Aanmaakwokkels Smokin’ Flavours

    • Supersnel je BBQ aan
    • Online op voorraad
  • Gietijzeren Fire Pan Set SGS Monolith

    • Online op voorraad
  • Houtskool Quebracho 10KG (Zuid Amerika) Smokin’ Flavours

    • Neutrale smaak, zuivere en zware kwaliteit
    • Helaas, momenteel niet leverbaar

De fik erin

Giet een royale scheut olijfolie in de pan en rul het gehakt. Breng het gehakt op smaak met de Mexican rub en gerookt paprikapoeder, chili con carne is een Mexicaans gerecht en deze kruiden zijn er perfect voor. Voeg vervolgens de gesnipperde ui, gehakte knoflook, gesneden chilipepers en chipotle toe. Bak dit mengsel enkele minuten mee. Blus het geheel af met Bourbon en steek het geheel in de fik! 

Voeg tomatenpuree toe en bak ook deze kort mee. Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, zwarte bonen, maïskorrels van twee kolven, blokjes gele paprika en de geroosterde rode paprika toe. Voeg voor wat extra pit Nondedju Hete saus toe en 2 theelepels cacaopoeder toe. Als laatste snij je de maïs van de 2 kolven en die doe je erbij in de pan. Je kan uiteraard ook een blikje maïs hiervoor gebruiken.

Laat de chili 30 minuten rustig sudderen met de deksel op de fire pot, griddle kant naar boven.

  • Angus & Oink – Mexican

    • Juan more rub ..
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-paprikapoeder-gerookt

    Gerookte paprikapoeder van Beekum

    • Voor fijne rooksmaak
    • Online op voorraad
  • Nondedju Classic Hot Sauce

    • Nondedju da's heet!
    • Online op voorraad

Afwerken

Halveer de overige twee maiskolven en gril deze ongeveer 10 minuten op de deksel van de fire pot. Breng ze op smaak met olijfolie en Mexican rub. Serveer de chili met rijst en maak het geheel af met een TEX-MEX topping van Grate Good, verse gehakte koriander en een royale lepel zure room.

Thomas laat je in deze video zien hoe de chili con carne maakt

Tip! Deze producten kan je gebruiken in dit recept

  • Angus & Oink – Mexican

    • Juan more rub ..
    • Online op voorraad
  • van-beekum-specerijen-paprikapoeder-gerookt

    Gerookte paprikapoeder van Beekum

    • Voor fijne rooksmaak
    • Online op voorraad
  • Gietijzeren Fire Pan Set SGS Monolith

    • Online op voorraad
  • Nondedju Classic Hot Sauce

    • Nondedju da's heet!
    • Online op voorraad
  • Smokin’ Flavours snijplank 100% FSC® eikenhout

    • Slice it up!!
    • Online op voorraad
  • Tex-Mex-Style-Jalapeno-Topping-grate-goods

    Tex-mex jalapeño topping Grate goods

    • Tex-mex style
    • Online op voorraad

Ingrediënten

  • Rundergehakt, 500 gram

  • Mexican Rub van Angus & Oink, naar smaak

  • Gerookt paprika poeder, 2 tl

  • Bourbon, 1 dl

  • Tomaten puree, 2 el

  • Tomatenblokjes, 1 blikje

  • Zwarte bonen, 150 gram

  • Voorgegaarde maiskolfen, 4 stuks

  • Tomaten, 4 stuks

  • Rode paprika geroosterd, 2 stuks

  • Gele paprika, 2 stuks

  • Knoflook, 3 tenen

  • Chilipepers, 2 stuks

  • Chipotle peper, 1 stuk

  • Nondeju hete saus, naar smaak

  • Cacaopoeder, 2 tl

  • Runderbouillion, 2 dl

  • Zure room, naar smaak

  • Tex Mex Grate Goods, naar smaak

  • Gehakte koriander, naar smaak

  • Witte rijst

  • Benodigdheden

  • Monolith fire pan (Dutch Oven kan ook)

  • Halve maan gietijzeren rooster

  • Thomas-Teampagina-Bbqexperiencecenter

    Geschreven door:

    Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.

    Bekijk team BBQ