Pulled pork is de klassieker onder de low & slow bereidingen op de BBQ. In dit recept pakken we het goed aan: stevige rubs, rookhout, een royale hoeveelheid boter en een lekkere zoete apple sauce als tegenhanger. Alles op een brioche bun met knapperige toppings, dit wil je.
Voorbereiding pulled pork
Je snijdt de varkensnek eventueel wat bij en dep droog met keukenpapier. Breng hem vervolgens royaal op smaak met de BXC All Purpose Hero. Vervolgens laat je dit een nachtje intrekken in de koelkast, minimaal 12 en het liefst 24 uur. Zo krijgen de smaken de tijd om echt in het vlees te trekken. Dan ga je de apple sauce maken! Je schilt de granny smith appels en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een steelpan samen met wat rietsuiker naar smaak, een snufje kaneel, rasp van een halve citroen of sinaasappel en een snufje All Purpose Hero. Laat dit op laag vuur rustig pruttelen tot de appels uit elkaar vallen en de saus mooi is ingedikt.
Pulled pork op de BBQ
Je maak je kamado klaar voor low & slow met een volledig indirecte opstelling. Daarna breng je de temperatuur naar 120°C en voeg je kersen rookchunks toe voor een zoetige rooksmaak. Vervolgens leg je de varkensnek op het rooster en plaats een druippan eronder. Sluit het deksel en rook het vlees tot het een kerntemperatuur bereikt van ongeveer 65°C. Dan wikkel je de nek vervolgens strak in met BBQ & Grill folie en voeg hierbij een paar klontjes roomboter toe en een goeie scheut van de American Heritage BBQ saus van BXC. En laat je het vlees verder garen tot een kerntemperatuur van 95°C. Haal het daarna van de BBQ en laat het minstens een uur rusten in een warmhoudbox of goed afgesloten schaal. Vervolgens pluk je het vlees met twee vorken of meat claws uit elkaar en meng het met wat van de vrijgekomen sappen en een scheutje BBQ-saus naar smaak. Dit wordt de basis voor je broodjes.
Serveren van het boordje pulled pork
Je snijdt de brioche buns open en vul ze royaal met de pulled pork. Daarna voeg je daarop wat dill pickles, spicy onions van Grate Goods en krokante uitjes toe voor een frisse en crunchy tegenhanger. Lepel er tot slot een beetje apple sauce overheen.
Tip! Deze accessoires kun je gebruiken in het recept
Ingrediënten
Benodigdheden
Goed recept?
Ontvang regelmatig de beste BBQ recepten in je inbox!
Geschreven door:
Thomas Rijkers
Wanneer je een workshop bij ons komt volgen kan het zo maar zo zijn dat Thomas je aan de hand neemt. Na 8 jaar als docent koken staat hij nu bij ons voor de “klas” om jou zoveel mogelijk te leren. Door zijn jarenlange ervaring in de horeca en velen vuurshows als demo-chef voor OFYR, kan hij niet wachten om zijn BBQ kennis met je te delen.
Bekijk team BBQ