Nitrietzout 0.6% van Beekum

Hulpmiddel voor bereiding van worst

2,99

Online op voorraad
Bestel voor 16:00, vandaag verzonden
Bekijk of haal ‘m op in een van onze experience centers

Nitrietzout, ook bekend als colorozout, is een populaire keuze voor het maken van worst en vleeswaren. Dit zout helpt bij het voorkomen van bacteriegroei en zorgt voor een mooie kleur van het vlees. Het gebruik van nitrietzout verlengt ook de houdbaarheid van het vlees en maakt het minder temperatuurgevoelig.

Zelf worst maken met Nitrietzout

Als je zelf worst wilt maken, is nitrietzout een handig hulpmiddel omdat het de groei van schadelijke bacteriën remt en zorgt voor een mooie kleur van het vlees. Nitriet zorgt ook voor een chemische conservering door de gevoeligheid van oxidatie van onverzadigde vetten te verminderen.

Gebruik van Nitrietzout

Bij het gebruik van nitrietzout is het belangrijk om niet meer dan 40 gram per kilogram vlees te gebruiken, om gezondheidsrisico’s te voorkomen. Zorg er altijd voor dat je de juiste hoeveelheid gebruikt om de houdbaarheid van het vlees te verlengen.

Ingrediënten

vacuümzout, conserveermiddel natriumnitriet E250, antiklontermiddel E535

In deze zak zit 230 gram nitrietzout

Artikelnummer: 8720791504311