Grate Goods AllBrine Color pekelzout

9,20

Online op voorraad
Bestel nu, maandag verzonden
Haal 'm op in een van onze
  • Op werkdagen voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
  • Klanten geven ons een 9,2/10

Premium Pekelproduct met kleurzout voor vlees. Gebruik: Zouten, droog pekelen, nat pekelen of injecteren met kleurbehoud van vlees. Onmisbaar bij barbecue, grill, warm roken, koud roken en meer. Geschikt voor vleesproducten met kleurbehoud. Bijvoorbeeld Pulled pork, ribs, ham, spek, worst, kip, pastrami, vleeswaren, etc. 800 gram.

Niet gebruiken met vis en groenten! Hiervoor is “AllBrine Nr.1” geschikt.

Ingrediënten zout, suiker, SELDERIJ, ui, wortel, jeneverbessen, komijn (natuurlijk gesteriliseerd), MOSTERD, peper, prei, piment, venkelzaad, chili, natriumnitriet, paprika antibakmiddel: Natriumferrocyanide, laurier.

Gebruik en Dosering van “AllBrine Nr.1” en “AllBrine Color”

Droog zouten / Droog pekelen:

  • AllBrine droog aanbrengen naar behoefte. Gezouten product gekoeld bewaren.

Nat pekelen of injecteren:

  • 100 gram AllBrine per liter water* (geadviseerde oplossing). Oplossen in kokend water en terug laten koelen tot koelkast-temperatuur (1˚C – 7˚C). Product pekelen / marineren in de AllBrine oplossing. Of injecteren met de AllBrine oplossing. Gepekeld / geïnjecteerd product gekoeld bewaren.

Het verschil tussen droog- en nat zouten of pekelen of injecteren

Droog zouten/pekelen:

  • AllBrine Droog, direct op het product
  • Gewichtsverlies
  • Meer geconcentreerde smaak van het product.
  • Minder opname van smaken uit pekelmix.
  • Zouter eindproduct
  • Langere houdbaarheid

Nat pekelen of injecteren:

  • AllBrine Opgelost in water
  • Gewichtstoename
  • Minder geconcentreerde smaak van het product.
  • Meer opname van smaken uit de pekelmix.
  • Minder zout eindproduct dan droog zouten
  • Gekoeld beperkt houdbaar.
Artikelnummer: 8719326006185

Veelgestelde vragen

De ingrediënten van de Grate Goods AllBrine Color pekelzout zijn zout, suiker, solderij, ui, wortel, jeneverbessen, komijn, mosterd, peper, prei, piment, venkelzaad, chili, natriumnitriet, paprika, en antibakmiddel: Natriumferrocyanide, laurier.

Voor droog zouten of pekelen kan je de Grate Goods AllBrine Color pekelzout direct en naar behoefte aanbrengen op het product. Het gezouten product moet gekoeld bewaard worden.

Voor nat pekelen of injecteren, los je 100 gram AllBrine op per liter water. Dit doe je in kokend water en laat je dan terug koelen tot koelkast-temperatuur (1˚C – 7˚C). Het product kun je dan pekelen of marineren in de AllBrine oplossing, of injecteren met de AllBrine oplossing. Bewaar het gepekelde of geïnjecteerde product gekoeld.

Het grootste verschil tussen droog en nat zouten met de Grate Goods AllBrine Color pekelzout is dat droog zouten een zouter eindproduct en langere houdbaarheid oplevert, terwijl nat zouten of injecteren meer smaken uit de pekelmix opneemt en beperkte houdbaarheid heeft.

Het gebruik van Grate Goods AllBrine Color pekelzout bij het prepareren van je BBQ-gerechten helpt om de smaak te versterken en te verdiepen. Het zorgt ervoor dat je kruiden en specerijen goed in het vlees trekken. Afhankelijk van de methode die je gebruikt, kan het ook bijdragen aan het gewichtsverlies of juist een gewichtstoename van je product.

Dé specialist met meer dan 15 jaar ervaring!

365 dagen bedenktijd + gratis retour

500+ BBQ's op voorraad

Gratis bezorgd vanaf €60 in BE en NL

Accessoires voor 16u besteld, dezelfde werkdag verzonden

BBQ's op afspraak geleverd

9,2 uit ruim 8000 beoordelingen

Shopping Secure gecertificeerd

1000m2 beleving in hét BBQ Experience Center!

Onze unieke service