Er is weer een jaar voorbij om op terug te kijken; er is namelijk veel gebeurd in 2023. Het BBQ Experience Center is nog groter geworden, met tal van nieuwe collega's. Bovendien zijn wij voor de 4e keer in 4 jaar bestaan FD Gazelle✨. En als klap op de vuurpijl hebben we aangekondigd dat er in 2024 een nieuwe vestiging in Nederland komt! 🔥 Wat zijn jullie hoogtepunten van BBQ Experience Center? Hier alvast die van ons.

Het BBQ Experience Festival groter dan ooit! 🔥

Wij konden het zelf niet geloven, maar met 7.000 bezoekers in Nederland en 5.500 bezoekers in België was het BBQ Experience Festival groter dan ooit! Met zowel een knallende voorjaars- als najaarseditie in Roosendaal en een zomer- en winterfestival in Leuven, waren het vier geweldige edities!

We zeggen het elke keer: het blijft een belevenis om met het team zo’n fantastisch evenement op te zetten! We willen iedereen die langs is gekomen ontzettend bedanken en hopen jullie nog veel vaker te mogen verwelkomen! Alvast een tip van de sluier: volgend jaar openen we met een knallend openingsfeest in Nunspeet!

1 jaar BBQ Experience Center Leuven 🎉

Op 1 mei 2022 hadden we ons openingsevenement, daaraan terug denkend, krijgen we weer warme gevoelens. Wat was dat een succes! Dankzij jullie support en input hebben we het samen waar kunnen maken. Nu een jaar later staat er een fantastische vestiging met een volledig assortiment, organiseren we iedere week meerdere workshops en hebben we een stevig en enthousiast team. Een team wat iedere dag klaar staat om jou te helpen met jouw outdoor cooking adventure!

Zonder jullie geen BBQ Experience Center. Ontelbaar veel complimenten hebben we gehad voor onze professionele dienstverlening, culinaire kennis en enthousiasme. Maar we zijn zeker ook blij met alle tips en feedback die we ontvangen. Daarom een dikke merci naar jullie allemaal en we hopen jullie snel weer te verwelkomen bij ons.

Uitgeroepen tot FD Gazelle 2023 🚀

In 2023 is BBQ Experience Center uitgeroepen tot FD Gazelle. Het laat zien dat we financieel gezond zijn met een snelle, maar verantwoorde groei.

Gazellen kunnen hard lopen met snelheden tot 100 km/h en zijn enorm wendbaar. Ze leven in kuddes, zijn sociaal en worden fijnproevers genoemd. Prima gelijkenissen met ons team. We zijn dan ook trots dat we wederom zijn uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland door Het Financieele Dagblad.

Nieuw: Het foodassortiment

Als je ons een beetje gevolgd hebt, dan is het je vast niet ontgaan dat we ons gloednieuwe foodassortiment hebben gelanceerd! En daar zijn we enorm trots op! Heb je ons nieuwe assortiment al bekeken? Dit is wat we hebben toegevoegd aan ons aanbod: 46 soorten vlees, 13 soorten vis en 6 stuks 100% plantaardige vleesalternatieven. Maar ook kruiden, delicatessen, deegwaren, Oosterse deegwaren en Oosterse specialiteiten. Je vindt nu dus alles wat jij nodig hebt voor dé ultieme BBQ bij BBQ Experience Center!

Uitbreiding showroom

Met de introductie van ons foodassortiment en de toenemende populariteit van onze workshops, restte ons maar één optie: uitbreiden! In het voormalige ketelhuis, waar eerder Alfa en Napoleon stonden, hebben we nu een splinternieuwe workshopruimte! Hierdoor hebben we de capaciteit om dubbel zoveel workshops te organiseren.

Daarnaast neemt het foodassortiment veel ruimte in beslag. Daarom hebben we het gedeelte dat ooit dienstdeed als ons magazijn omgetoverd tot een gloednieuwe showroom!

Enorme groei op ons YouTube-kanaal

Het was weer jaar, ons YouTube-kanaal heeft momenteel 20,8 duizend abonnees en bijna 150 video’s. Er zijn 56 nieuwe video’s geüpload, exclusief shorts. De video “3,2,1 Spareribs” heeft de 120 duizend weergaven bereikt. Een duo-presentatie met Larissa, waarin ze de beste BBQ-test voor pizza’s uitvoerden, ging onverwachts viraal met 24 duizend weergaven in minder dan een half jaar. Op naar meer video’s in 2024!

BBQ Experience Center neemt Rookoven over

We eindigen het natuurlijk met een echte klapper: Het is je vast niet ontgaan, maar begin december hebben we aangekondigd dat BXC Rookoven gaat overnemen in Nunspeet, een gerenommeerd BBQ bedrijf. Deze strategische overname versterkt de positie van BBQ Experience Center als de ultieme bestemming voor alles op het gebied van outdoor cooking. Afgelopen zomer hebben de partijen overeenstemming bereikt en 14 november jl. is de transactie officieel afgerond, met terugwerkende kracht per 1 juni 2023.

Meer over de overname van Rookoven

Namens het hele BBQ Team,

Fijne feestdagen!

Personeel-charlotte

Geschreven door:

Charlotte laat iedereen graag kennis maken met de nieuwste recepten en zet de kennis van onze chefs om naar de tofste artikelen, recepten en tips voor jouw outdoor cooking adventure! Zij heeft een passie voor reizen en experimenteert dan ook graag met internationale recepten op de BBQ.

Bekijk team BBQ