Werken met het spit 2.0

Spit en rotisserie Niet ingeplande workshops
1 2 3 4 5
Gevorderd

104,50

p.p.

Geen data beschikbaar voor deze locatie

Voor deze locatie is op dit moment geen datum beschikbaar. Laat je gegevens achter en we sturen je een (eenmalige) e-mail wanneer er weer nieuwe data beschikbaar zijn.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat gaan we doen?

Je grenzen verleggen met je spit, of kijken of een spit iets voor je is? In deze workshop gaan we in op werken met het spit in de kamado waarbij we maar liefst 5 verschillende variaties maken. Een hele leuke BBQ workshop, een spit is namelijk lang niet alleen voor kip! We helpen je het maximale te halen uit het spit. Echt een aanrader!

Wat behandelen we?

  • Hoe gebruik je een spit, wat zijn de geheimen van de chef?
  • 5 verschillende gerechten met het spit. Uiteraard mag de kip niet achterblijven maar denk ook vooral out of the box, een dessert met het spit? Een hele vis aan het spit? Let’s do it!
  • Verschillende techieken en mogelijkheden met het spit. Gebruik van accessoires.
  • Leuke bijgerechten en garnituren (van het spit of gewoon uit de BBQ)
  • We helpen jou het maximale uit je spit te halen.

Workshop 2.0?

Sommige workshops geven we al een tijdje en vonden het tijd voor vernieuwing! Hierom geven we aan onze workshops een versienummer. Heb je al eerder een workshop bij ons gevolgd, kijk dan goed naar het nummer achter de workshop. Grote kans dat we alweer een nieuwe versie hebben met volledig nieuwe recepten, technieken en inspiratie! Deze kun je dan prima opnieuw volgen om weer nieuwe dingen te leren.

Over deze workshop

Heb je al een enige tijd een kamado zoals een Big Green Egg, Bastard, Monolith of Kamado Joe of een andere BBQ en ben je er klaar voor om je skills naar een hoger niveau te tillen? Schrijf je dan nu in voor een masterclass!

Zelf doen staat in onze workshops centraal.  Lekker bezig zijn met koken in de praktijk, daar steek je tenslotte het meeste van op! Bij ons maken alle deelnemers zelf alle gerechten, in plaats van dat een groepje recept A maakt, en een ander groepje recept B maakt. Door 5 uur uit te trekken en 5 gerechten te maken kunnen we lekker veel behandelen én leren!

Tijdens deze 5 uur durende workshop gaan we veel dieper op de mogelijkheden en bereidingstechnieken. Bij vrijwel elke masterclass maak je zelf 5 heerlijke gerechten. De theorie en basis van het werken met de kamado slaan we over en gaan direct aan de slag met uitgebreide recepturen en bereidingswijzen.

Het leuke is dat we een bepaald onderwerp vastpakken en dit helemaal gaan uitdiepen met elkaar.  Kies dus een onderwerp en laat je door ons meenemen in onze passie om jouw outdoor cooking skills naar een hoger niveau te tillen!

Nieuw: Gratis BXC schort t.w.v. €29.90 bij een workshop! 

Als je eerder een workshop bij ons gevolgd hebt, dan weet je dat je in één van onze schorten de mooiste gerechten staat te koken. Wat ons betreft, is een schort een mooi aandenken aan die leuke ervaring. Daarom krijg nu na het volgen van een workshop een gratis schort t.w.v. €29.90 mee naar huis krijgt! Het schort heeft een handige zak aan de voorkant en is verkrijgbaar in twee kleuren. Uiteraard met ons BBQ Experience Center logo erop.

Zoek je nog een origineel cadeau? Doe een workshop cadeau met onze workshop cadeaubon!

Praktische info

Per werkbank heb je de beschikking over een Big Green Egg large waarin je zelf alles gaat bereiden. Vaak gebruiken we extra BBQ’s in de workshopruimte om veel tegelijkertijd te doen. Heb je een ander merk of nog helemaal geen kamado? Geen probleem en je bent van harte welkom uiteraard! De technieken kan je zeker thuis ook toepassen.

Hoe werkt het reserveren?

Je reserveert steeds voor minstens 2 personen per werkbank. Wil je met 3 personen aan één werkbank staan? Stuur ons dan gerust een berichtje. Kies hierboven de gewenste datum. Met de knop ‘in winkelmand’ voeg je het product toe aan je winkelmand (bovenaan je scherm). Door op de winkelmand te klikken en je bestelling af te rekenen, reserveer en betaal je voor de workshop. Daarna is je boeking bevestigd.

Geen verrassingen achteraf. Behalve de recepten 🙂

De prijs is all-in. Wij regelen alles: de workshops zijn inclusief alle benodigdheden, ingrediënten van topkwaliteit en uiteraard de kamado’s. We voorzien ook bijpassende drankjes, zoals een goed glas wijn, bier of een frisje. Er is geen limiet op het aantal consumpties, maar onze chefs houden wel steeds een oogje in het zeil om het drankgebruik en de veiligheid van alle deelnemers te waarborgen. Het draait tijdens de workshop natuurlijk om het (leren) koken. 🙂

We leggen veel uit, inspireren je en nemen je helemaal mee in de verschillende bereidingen. Bovendien sturen we de recepten achteraf naar je door, zodat je ze thuis nog eens kan maken!

Locatie & parkeren

De workshops gaan door in het BBQ Experience Center. We hebben een volledig ingerichte workshopruimte in de sfeervolle, oude melkfabriek. Een grote, gezellige nomadentent zorgt ervoor dat we bij elk weertype aan de slag kunnen! Als het wat frisser is, is het wel handig om je daar op te kleden. Het adres is Pastorijstraat 7, Herent, en je kan gratis voor de deur parkeren!

Kleine lettertjes

Net zoals elk bedrijf hebben ook wij bepaalde voorwaarden. Ze zijn niet echt spannend, maar misschien wel goed om even door te nemen. Het belangrijkste is dat het natuurlijk niet fijn is als je je kort voor de workshop afmeldt. We hebben dan immers een plaats voor je gereserveerd en de inkopen al gedaan. Je kan wel kosteloos annuleren tot 7 dagen voor de start van de workshop.

Onze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle workshops, en in het bijzonder artikel 17. Je vindt deze op de pagina algemene voorwaarden.

Werken met het spit 2.0 Proef de sfeer

De spit workshop is absoluut de moeite! De workshop was licht aangepast ivm corona zodat iedereen elk gerecht kon maken. Naar mijn mening echt leuk en goed uitgewerkt. Het was ook duidelijk dat de workshops steeds verbeterd worden en de recepten aangepast (met trial en error). Enkel niet doen als je géén spit voor je kamado wil aanschaffen :).

Tim Bonte Workshopdeelnemer Werken met het spit 2.0

Super goed georganiseerd door mensen met vakkennis en liefde voor hun vak. Zeer vriendelijke ontvangst en uitleg over de inhoud van de workshop. Tijdens de workshop staat men steeds klaar met een helpende hand of om vragen te beantwoorden. Veel handige tips gekregen over gebruik van een bbq en handigheidjes voor bereidingen. Zeker voor herhaling vatbaar!

Walther van Oorschot Workshopdeelnemer Werken met het spit 2.0

Workshop Werken met het spit 2.0 Is altijd inclusief

  • De allerbeste kwaliteit ingrediënten
  • Begeleiding van een professionele chef
  • Bijpassende drankjes zoals een mooi glas wijn, bier of een frisje
  • Geen verrassingen achteraf: all-in prijs!
  • Een prachtige locatie: oude melkfabriek de Vitalac
  • Heel veel gezelligheid :)

Ontmoet Onze chefs

Het allerliefste wat wij doen is jou enthousiasmeren over het lekker koken buitenshuis. Wanneer dat gelukt is blijven we je uitdagen en helpen om steeds weer een hoger niveau te bereiken met je gerechten. Daar heb je ervaren chefs voor nodig. Chefs die niet alleen veel ervaring met BBQ hebben, maar eigenlijk met de gehele (buiten)keuken. Daarin zijn we uniek.

Zowie Tak

Chef BBQ Experience Center

Barst van de energie en zet zijn jarenlange ervaring als chef in om jou de fijne kneepjes te leren. Naast de workshops bouwt hij horeca concepten, schrijft recepten en doet veel aan foodstyling.

Jan van de Water

Chef BBQ Experience Center

Enthousiast! Zo kan je Jan het beste omschrijven. Neemt je heel graag mee in zijn belevingswereld en jarenlange ervaring als chef.

BBQ Experience Center. Home of BBQ!

Onze unieke
workshop locatie

In het BBQ Experience Center hebben we een sfeervolle nomadentent aan onze showroom gebouwd en omgetoverd tot fantastische proeftuin met een binnen / buiten workshop ruimte. In alle weersomstandigheden kunnen we lekker aan de slag. In de zomer heerlijk koel, in de zomer verwarmd door verschillende heaters. Hier kan je experimenteren met de verschillende BBQ’s en smaakmakers. We geven er onze workshops, regelmatig een demonstratie en de ruimte is tevens af te huren voor je privé evenement met vrienden of collega’s.

Informeer mij over nieuwe data van deze workshop

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.